Greek Vegan 6
94 ΣΆΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ οσπρίων σε κόκκινη σάλτσα και φυτική τυροκαυτερή ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ ΟΣΠΡΊΩΝ ΥΛΙΚΆ • 1 κονσέρβα βρασμένα όσπρια ή 115 γρ. βρασμένα όσπρια διάφορα • 4 γρ. κόλιανδρο φρέσκο • 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο • 25 γρ. κρεμμύδι • λίγες σταγόνες lime • 3 γρ. ginger • 3 γρ. σκόρδο • λίγο ελαιόλαδο • 15 γρ. αλεύρι • 30 γρ. κρίθινο παξιμάδι • 2 γρ. αλάτι • 1 πρέζα πιπέρι • 1 πρέζα Garam Masala • 1 πρέζα σόδα (προαιρετικά) • ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα) ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑΣ ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. τριμμένη ντομάτα • 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα • 1 γρ. κρεμμύδι σκόνη • 1 γρ. σκόρδο σκόνη • 70 γρ. χυμό ντομάτας • 20 γρ. ελαιόλαδο • 4 γρ. αλάτι • 2 γρ. ζάχαρη ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΥΛΙΚΆ • 250 γρ. τυρί κρέμα • 7 γρ. χυμό λεμόνι • 5 γρ. αλάτι • 20 γρ. ελαιόλαδο • 35 γρ. γάλα σόγιας • 1 γρ. σκόρδο σκόνη • 1 γρ. κρεμμύδι σκόνη • 10 γρ. πράσινη πιπεριά • 15 γρ. πιπεριά κέρατο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα παξιμάδια. Βάζουμε τα όσπρια και τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Σε ένα μπολ, ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει και να ενωθούν οι γεύσεις. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε 5 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=