Greek Vegan 6

96 PANCAKES με κρέμα μπλε σπιρουλίνας και γλασαρισμένα φρούτα ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΈΝΑ ΦΡΟΎΤΑ ΥΛΙΚΆ • 3 μήλα • 3 αχλάδια • 900 γρ. κόκκινο κρασί • 300 γρ. νερό • 1.200 γρ. ζάχαρη • 4 γαρίφαλα • 1 ξύλο κανέλας • 6 σπόροι κάρδαμου σπασμένοι με τις φλούδες τους • 4 μπιλάκια μπαχάρι • 10 σταγόνες χυμό λεμονιού • 1 πρέζα αλάτι ΚΡΈΜΑ ΜΠΛΕ ΣΠΙΡΟΥΛΊΝΑΣ ΥΛΙΚΆ • 500 γρ. φυτικό γάλα • 30 γρ. corn flour • 2 γρ. μπλε σπιρουλίνα • 1 πρέζα αλάτι • 5 σταγόνες λεμόνι • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη ΑΥΓΌ ΑΠΟ ΛΙΝΑΡΌΣΠΟΡΟ ΥΛΙΚΆ • 30 γρ. λιναρόσπορο • 100 γρ. νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα φρούτα και σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις γίνουν τα φρούτα, τα αφαι- ρούμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια γαλατιέρα και βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά. Μόλις δέσει η κρέμα, βγάζουμε από τη φωτιά τη γαλατιέρα κι αφήνουμε να κρυώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το νερό με τον λιναρόσπορο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αφρίσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=