Greek Vegan 7
FROZEN YOGURT ΞΥΛΆΚΙΑ με βανίλιες και ροδάκινα ΥΛΙΚΆ • 2 βανίλιες • 2 μικρά ροδάκινα • 1 κ.σ. ζάχαρη • 1 κ.σ. άγευστο λάδι (όπως είναι το ηλιέλαιο) • 200 γρ. γιαούρτι καρύδας • 1 λοβό βανίλιας • 3 κ.σ. αγαύη ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Κόβουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια. 3. Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά. 4. Ανοίγουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους. 5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τους σπόρους βανίλιας και την αγαύη. 6. Αφού ψηθούν τα φρούτα και κρυώσουν λίγο, ξεκινάμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού στα καλούπια παγωτού εναλλάξ με τα φρούτα και τα υγρά που έβγαλαν στο ψήσιμο. 7. Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα, αφαιρούμε για να προσθέσουμε ξυλάκια και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. 43
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=