Greek Vegan 7
ΜΠΆΡΑ ΠΑΓΩΤΟΎ μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Μπλεντάρουμε όλα τα υλικά της κρέμας και, όταν έχουμε ένα λείο μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα δοχείο το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 2. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 8 ώρες. 3. Φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ με δύο κουταλιές νερό, αρχικά, και προσθέτοντας μία κουταλιά νερό κάθε φορά, αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα. Δουλεύουμε σπρώχνοντας το μείγμα προς τις λεπίδες, όσες φορές χρειαστεί. Θέλουμε να λιώσουν οι χουρμάδες και να έχουμε μία λεία καραμέλα. 4. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στην κρέμα μπανάνας και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 8 ώρες ακόμη. 5. Βγάζουμε από την κατάψυξη για 30-60 λεπτά. 6. Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα. 7. Με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το παγωτό σε μπάρες. 8. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτάμε κάθε μπάρα ξεχωριστά στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί εντελώς, και τοποθετούμε σε έναν δίσκο ντυμένο με λαδόκολλα. 9. Ρίχνουμε κατευθείαν τα σπασμένα φουντούκια ή/και το χοντρό αλάτι πάνω σε κάθε μπάρα που βγάζουμε, πριν στεγνώσει η σοκολάτα. ΥΛΙΚΆ Για την κρέμα: • 3 μπανάνες • 200 ml (μισή κονσέρβα) γάλα καρύδας • 100 γρ. (5 κ.γ.) φουντουκοβούτυρο • 3 κ.σ. αγαύη • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας • 1 πρέζα αλάτι Για την καραμέλα: • 160 γρ. χουρμάδες (1 κούπα) χωρίς κουκούτσια • 2 κ.σ. ταχίνι • 2 κ.σ. αγαύη • 1 πρέζα αλάτι • νερό Για την επικάλυψη σοκολάτας: • 400 γρ. κουβερτούρα • σπασμένα φουντούκια ή/και χοντρό αλάτι 45
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=