Greek Vegan 7

ΠΑΓΩΤΌ ΣΆΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΡΆΟΥΝΙ-ΜΠΑΝΆΝΑ ΥΛΙΚΆ Για το μπισκότο: • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης • 50 γρ. κακάο • 100 γρ. λάδι καρύδας • 100 γρ. ζάχαρη • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας • 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα: • 3 ώριμες μπανάνες • 200 ml (μισή κονσέρβα) γάλα καρύδας • 100 γρ. (5 κ.γ.) φιστικοβούτυρο • 3 κ.σ. αγαύη • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας • 1 πρέζα αλάτι ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Μπλεντάρουμε όλα τα υλικά της κρέμας και, όταν έχουμε ένα λείο μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα δοχείο το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 2. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει. 3. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τα μπισκότα ανακατεύοντας σε δύο ξεχωριστά μπολ τα υγρά και τα ξηρά υλικά. Προσθέτουμε στο μπολ των ξηρών τα υγρά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, έως ότου να έχουμε μία μαλακή ζύμη. 4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, μισού εκατοστού, βάζοντας το πρώτο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και ανοίγοντας με τον πλάστη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. 5. Σηκώνουμε τα δύο φύλλα από τις άκρες της λαδόκολλας και τα βάζουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής, δίσκο ή άλλη ίσια επιφάνεια και στη συνέχεια στην κατάψυξη για μισή ώρα τουλάχιστον. 6. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και, με ένα κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου τοποθετώντας το κάθε μπισκοτάκι σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. 7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 8. Βγάζουμε την κρέμα από την κατάψυξη και, αφού μαλακώσει, με το ίδιο κουπάτ κόβουμε κομμάτια, τα οποία απευθείας κάνουμε σάντουιτς βάζοντάς τα ανάμεσα σε δύο μπισκότα και τοποθετούμε σε δοχείο. Είναι σημαντικό να γίνει γρήγορα αυτή η διαδικασία για να μη λιώσει η κρέμα. 9. Όταν ετοιμάσουμε όλα τα σάντουιτς, τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 3 ώρες είναι έτοιμα! 46

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=