Greek Vegan 7

ΩΜΟΦΑΓΙΚΌ CHEESECAKE ΜΕ ΣΜΈΟΥΡΑ ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε την υφή τριμμένου μπισκότου, ενώ όταν πιέζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα να δείχνει ότι κολλάει. 2. Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της βάσης πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι, μέχρι να έχουμε μία ίσα κατανεμημένη βάση. 3. Καθαρίζουμε τον κάδο του επεξεργαστή και βάζουμε μέσα τα κάσιους, το νερό, τον χυμό λεμονιού, την αγαύη, το λάδι καρύδας και το αλάτι. Δουλεύουμε, σταματώντας κάθε τόσο, για να σπρώξουμε με μία μαρίζ το μείγμα προς τις λεπίδες. 4. Όταν έχουμε μία λεία κρέμα, σταματάμε την επεξεργασία και ρίχνουμε το μείγμα στη βάση. Απλώνουμε με μία μαρίζ και χτυπάμε ελαφρά την πιατέλα στον πάγκο εργασίας, ώστε να απλωθεί το μείγμα σωστά μέσα στο τσέρκι. 5. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. 6. Φτιάχνουμε τη μαρμελάδα χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. 7. Ρίχνουμε πάνω στην κρέμα και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν η μαρμελάδα και η κρέμα πλήρως, τουλάχιστον για 4 ώρες ακόμη. Αφήνουμε 30 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν σερβίρουμε. ΥΛΙΚΆ Για τη βάση: • 175 γρ. αμύγδαλα (1 κούπα) • 100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια (περίπου 12) • 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα: • 300 γρ. κάσιους (2 κούπες) • 170 γρ. νερό (1 κούπα) • 130 γρ. αγαύη (1/4 της κούπας) • 70 γρ. χυμό λεμονιού (1/4 της κούπας) • 30 γρ. λάδι καρύδας (3 κ.σ.) • 1/2 κ.γ. αλάτι Για τη μαρμελάδα: • 300 γρ. σμέουρα • 2 κ.σ. αγαύη • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού 47

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=