Greek Vegan 7

ΠΑΝΑΚΌΤΑ ΚΑΡΎΔΑΣ με άρωμα μαστίχα, ανανά και δυόσμο ΕΚΤΈΛΕΣΗ 1. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. 2. Προσθέτουμε το νισεστέ, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο. 3. Ανακατεύουμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά, ώστε να μη σβολιάσει. 4. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά. Εδώ θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να κολλήσει πολύ εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας. Επομένως, δεν σταματάμε να ανακατεύουμε. 5. Όταν πήξει, βγάζουμε την πανακότα από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε μπολ ή φορμάκια. 6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 7. Αφού κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο. 8. Στο μεταξύ, κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον βάζουμε σε μια μπασινούλα. 9. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου και τα βάζουμε και αυτά στην μπασίνα. 10. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού. 11. Περίπου δύο ώρες μετά, η πανακότα θα είναι έτοιμη. 12. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, βάζουμε από πάνω με ένα κουτάλι το μείγμα του ανανά και απολαμβάνουμε! ΥΛΙΚΆ Για την πανακότα: • 1 λίτρο φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα βρώμης) • 150 γρ. ζάχαρη • 80 γρ. νισεστέ • 1 κ.γ. μαστιχέλαιο Για το τόπινγκ: • 300 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια (περίπου 1,5 κούπα) • 1,5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο • λίγες σταγόνες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 49

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=