Greek Vegan 7
89 ΑΡΑΝΤΣΊΝΙ με βασιλομανίταρα (πορτσίνι) Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ • 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο • 1 φλιτζ. αποξηραμένα πορτσίνι • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο • 1 κ.σ. μαργαρίνη vegan • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα vegan • 1 πρέζα θυμάρι • αλάτι & πιπέρι • 1 φλιτζ. φυτικό γάλα • 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά • λάδι για τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μαλακώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 4 φλιτζάνια νερό. 2. Μόλις μαλακώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ με το νερό τους και τα τρίβουμε. 3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. 4. Ρίχνουμε τον μισό ζωμό των μανιταριών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού και να χυλώσει το ριζότο. 5. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 6. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. 7. Απλώνουμε το ριζότο μας σε ένα ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. 8. Μόλις κρυώσει, το πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Βουτάμε τα κεφτεδάκια στο φυτικό γάλα και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά. 9. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=