Greek Vegan 7
90 ΛΙΒΑΝΈΖΙΚΗ ΣΆΛΤΣΑ ΣΚΌΡΔΟΥ «TOΥΜ» Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά | Μερίδες: 1 μπολ σάλτσα για 3-4 άτομα ΥΛΙΚΆ • 11 σκελίδες σκόρδο • 50 γρ. γάλα σόγιας • 1 πρέζα αλάτι • ηλιέλαιο όσο πάρει ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το γάλα σόγιας και το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. 3. Προσθέτουμε ηλιέλαιο σε σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η σάλτσα. ΚΑΡΜΠΟΝΆΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 2 ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. σπαγγέτι • 1 κρέμα σόγιας (250 γρ.) ή άλλη φυτική κρέμα γάλακτος • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη • 10 λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες • 4 κ.σ. διατροφική μαγιά • 1 ποτηράκι λευκό κρασί • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο, και τα σουρώνουμε. 2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και, μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, βάζουμε τα σπαγγέτι και τη διατροφική μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=