Greek Vegan 7
91 ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΎΣ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 1 μπολ για 2 άτομα ΥΛΙΚΆ • 300 γρ. μελιτζάνες • 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης • 50 γρ. καρύδια • 30 γρ. κρεμμύδι • 35 γρ. ελαιόλαδο • 4 γρ. αλάτι • 30 γρ. λεμόνι • 30 γρ. ταχίνι • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες. 2. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. 3. Βάζουμε βόλτα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές. ΠΊΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες | Μερίδες: 3 πίτσες των 8 κομματιών η καθεμία ΥΛΙΚΑ • 6 φλιτζ. φυτικό τυρί τριμμένο ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 450 ml νερό • 50 ml ελαιόλαδο • 5 γρ. ξερή μαγιά • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη • 1 κ.σ. αλάτι ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ • 5 πολύ ώριμες ντομάτες • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο • 5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα • 1 πρέζα ρίγανη • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη • αλάτι / πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 . Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. 2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε τα ζυμάρια να φουσκώσουν για τουλάχιστον μία ώρα. 3. Λιώνουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 4. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη για την πίτσα με έναν πλάστη, τη βάζουμε σε ένα ταψάκι και απλώνουμε από πάνω 3-4 κ.σ. σάλτσα. 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία – οι περισσότεροι φούρνοι δουλεύουν μέχρι τους 220 βαθμούς. Η πίτσα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να είναι έτοιμη. Στα 7 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε την καθεμία με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά. 6. Στο σερβίρισμα στολίζουμε με μερικά φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=