Greek Vegan 7
92 ΙΝΔΙΚΌ ΚΌΡΜΑ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΈΣΚΟ ΚΆΡΙ • 500 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα • 2 σκελίδες σκόρδο • 10 γρ. τζίντζερ • 2-3 φύλλα δάφνης • 1/2 ξύλο κανέλας • 2 γρ. κάρδαμο • 2 γρ. κύμινο • 3 γρ. μαραθόσπορο • 2 γρ. κόλιανδρο • 4 μπαλάκια μπαχάρι • 4 καρφάκια γαρίφαλο • 5-6 κ.σ. ηλιέλαιο ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΚΌΡΜΑ • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους • 5-6 μπουκετάκια μπρόκολο • 1 φλιτζ. ανανά κομμένο σε κύβους • 1/2 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά) • 2-3 κ.σ. φρέσκο κάρι • 1 ποτήρι γάλα καρύδας • 1 κ.γ. χυμό λάιμ • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο • αλάτι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι. 2. Σκεπάζουμε τα κρεμμύδια με νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. 3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και τα κάνουμε κρέμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. φρέσκο κάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον μισό κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ και αλάτι. 2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 3. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=