Greek Vegan 7
93 ΣΟΎΠΑ ΤΟΜ ΓΙΑΜ Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ • 6 μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες • χυμό από 2 λεμόνια • 2 καυτερές αποξηραμένες πιπερίτσες • 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ • 1 κ.σ. ζάχαρη • 1 λίτρο νερό • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας • 3 κ.σ. σουίτ τσίλι σος • 4-5 τρυφερά φύλλα λεμονιού • 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα • 3 κ.σ. κρέμα καρύδας ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τον φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 3-4 λεπτά. 2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. 3. Στο σερβίρισμα, βάζουμε πάνω από κάθε πιάτο λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=