Greek Vegan 7
94 ΚΟΥΣΚΟΎΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ τζάκφρουτ, φουλ μεντάμας και πουρέ σελινόριζας Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΎΣ • 150 γρ. καρότο • 60 γρ. πράσο • 60 γρ. σελινόριζα • 400 γρ. νερό • χυμό από μισό πορτοκάλι • 2 βασιλικούς χουρμάδες • 200 γρ. κουσκούς • 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 250 γρ. κουσκούς • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο • 1 μεγάλο κρεμμύδι • 5 ντοματίνια • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑΣ • 500 γρ. χυμό ντομάτας • 1/2 κ.γ. γκαράμ μασάλα • 1 κ.σ. εστραγκόν • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη • 1 πρέζα μαγειρική σόδα • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Κόβουμε σε μικρούς κύβους το καρότο, τη σελινόριζα και το πράσο. Βράζουμε για 10 λεπτά τα λαχανικά και σουρώνουμε. 2. Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και συμπληρώνουμε με ζωμό, ώστε να φτάσουμε στα 300 γρ. Αλατίζουμε ελαφρά και βάζουμε μέσα το κουσκούς, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. 3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. 4. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το γκαράμ μασάλα και την καπνιστή πάπρικα, μέχρι να πάρουν χρώμα. 5. Κόβουμε τα ντοματίνια σε τέταρτα κατά μήκος και τους χουρμάδες σε μικρούς κύβους και μόλις σβήσουμε τη φωτιά, τα προσθέτουμε μαζί με το κουσκούς στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=