Greek Vegan 7
95 ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΆΚΦΡΟΥΤ • 1 κονσέρβα τζάκφρουτ • 1 κ.γ. σουμάκ • 1 κ.γ. κόλιανδρο • 1/4 κ.γ. κάρδαμο • 1/2 κ.γ. κύμινο • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 2 κ.γ. λάδι σιναπιού • 1 κ.γ. λάδι κύμινου • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΛΆΔΙ ΤΣΊΛΙ • 150 γρ. φυτικό λάδι • 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι • 2 κ.γ. τριμμένο ξερό τσίλι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΛ ΜΕΝΤΆΜΑΣ • 160 γρ. φούλια • 1 κ.σ. ταχίνι • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 70 γρ. νερό • 1/2 κ.γ. αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ ΣΕΛΙΝΌΡΙΖΑΣ • 50 γρ. σελινόριζα • 200 γρ. κρέμα καρύδας • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 πρέζα αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΈΖΑ ΜΕ ΣΡΙΡΆΤΣΑ • 50 γρ. γάλα σόγιας • 50 γρ. σριράτσα • 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν • 1 κ.σ. μηλόξιδο • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1/2 κ.γ. ζάχαρη • 1/2 κ.γ. αλάτι • ηλιέλαιο όσο πάρει ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σουρώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το τζάκφρουτ. 2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστεί. 3. Ψήνουμε μαζί με τη μαρινάδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανίσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. 2. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και σουρώνουμε. 3. Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. 2. Περνάμε το μείγμα από το σινουά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα και τη βράζουμε ή την ατμίζουμε μέχρι να μαλακώσει. 2. Παγώνουμε την κρέμα καρύδας και με ένα κουτάλι παίρνουμε την κρέμα από το πάνω μέρος, αφήνοντας τα υγρά. 3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει η σαντιγί. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ηλιέλαιο. 2. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας το λάδι σε σταθερή ροή, μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ Βάζουμε πρώτα το κουσκούς, από πάνω το τζάκφρουτ και βάζουμε περιμετρικά τις υπόλοιπες παρασκευές.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=