Greek Vegan 8
104 ΒΕΛΟΥΤΈ ΣΟΎΠΑ ΜΕ ΠΡΆΣΟ Βαθμός δυσκολίας: 3 | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 3-4 ΥΛΙΚΆ • 4 πράσα • 2 πατάτες (μεγάλες ή 3 μικρές) • 3 φρέσκα κρεμμύδια • 1 κίτρινο κρεμμύδι • 2 σκελίδες σκόρδο • 200ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα) • 5 κ. σ. ελαιόλαδο • 1 κ. σ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • 1 κ. γ. αποξηραμένος βασιλικός • 1 κύβος λαχανικών • χυμός από ½ λάιμ • φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο. 2. Αντίστοιχα, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις πατάτες. 3. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. 4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 ακόμα λεπτό. 5. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα καρύδας, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και 700ml νερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζωμός λαχανικών, αντί για νερό. 6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, αφού έχουμε μειώσει την ένταση του ματιού σε μέτρια. 7. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ. 8. Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 9. Σερβίρουμε τη σούπα όσο είναι ζεστή, προσθέτοντας προαιρετικά έξτρα ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=