Greek Vegan 8

105 ΤΡΑΓΑΝΈΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΈΣ ΜΠΟΥΚΊΤΣΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΎ Βαθμός δυσκολίας: 3 | Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά | Μερίδες: 3-4 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 2. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το κουνουπίδι. 3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε πολύ καλά. 4. Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα. 5. Βουτάμε το κάθε κομμάτι κουνουπιδιού στο μπολ με το αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε κάθε πλευρά. Μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι για τη διαδικασία αυτή είτε να βουτήξουμε τις μπουκίτσες με τα δάχτυλά μας στο μείγμα. 6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μπουκίτσες μέσα στο μπολ με τη φρυγανιά και τις γυρνάμε, έτσι ώστε η φρυγανιά να καλύψει όλες τις πλευρές. 7. Προσθέτουμε τις μπουκίτσες στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. 8. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σριράτσα mild, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι σησαμιού, το σουσάμι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. 9. Μόλις ψηθούν οι μπουκίτσες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα που φτιάξαμε. 10. Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. 11. Προαιρετικά, σερβίρουμε με δροσερή σος γιαουρτιού (θα βρείτε συνταγή για υπέροχη σος γιαουρτιού στο whenhelencooks.com) . ΥΛΙΚΆ • 1 κουνουπίδι • 120 γρ. αλεύρι • 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά • 280ml γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη) • 1 κ. σ. κρεμμύδι σε σκόνη • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα • 1/2 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη • 1 κ. σ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • 3 κ. σ. σριράτσα mild • 4 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου • 3 κ. σ. λάδι σησαμιού • 2 κ. σ. σουσάμι • 1/2 κ. γ. μπούκοβο

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=