Greek Vegan 8

106 ΨΗΤΈΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΆΤΕΣ με λαχανάκια Βρυξελλών Βαθμός δυσκολίας: 2 | Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά | Μερίδες: 2-3 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 2. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις γλυκοπατάτες, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις σκελίδες σκόρδο. 3. Σε ένα ταψί, απλώνουμε μία λαδόκολλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις σκελίδες σκόρδο. 4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. 5. Ψήνουμε για 30 λεπτά. 6. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού. 7. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το βαλσάμικο. 8. Σερβίρουμε, περιχύνοντας το μείγμα στα λαχανικά. ΥΛΙΚΆ • 3 γλυκοπατάτες • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών • σπόροι από 1 ρόδι • 2 σκελίδες σκόρδο • χυμός από 1 πορτοκάλι • 2 κ. σ. ελαιόλαδο • 2 κ. σ. βαλσάμικο • 1 κ. σ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • 1/2 κ. σ. καπνιστή πάπρικα

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=