Greek Vegan 8

107 ΠΈΝΕΣ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΎΘΑΣ Βαθμός δυσκολίας: 3 | Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά | Μερίδες: 4 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο. 3. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και, μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι. 4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ακόμα 1 λεπτό. 5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και το αλάτι. Ανακατεύουμε. 6. Τελευταίο προσθέτουμε το γάλα καρύδας και, αφού ανακατέψουμε καλά, χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού σε μέτρια, αφήνοντας τη σάλτσα να «δέσει» για 15 λεπτά. 7. Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, σερβίρουμε προσθέτοντας φύλλα από σπανάκι και, προαιρετικά, τριμμένη vegan παρμεζάνα. ΥΛΙΚΆ • 500 γρ. πένες • 400 γρ. πουρές κολοκύθας • 1 κίτρινο κρεμμύδι • 2 σκελίδες σκόρδο • 350ml γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη) • 3 κ. σ. λάδι καρύδας • 1 κ. σ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • 100ml από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά • φρέσκα φύλλα από σπανάκι (για στόλισμα) • τριμμένη vegan παρμεζάνα (προαιρετικά)

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=