Greek Vegan 8

108 ΚΆΡΙ ΜΕ ΡΕΒΊΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΑ Βαθμός δυσκολίας: 3 | Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά | Μερίδες: 4-5 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο. 2. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και, μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. 3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. 4. Ρίχνουμε μέσα το κάρι, το γκαράμ μασάλα, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. 5. Σειρά έχουν οι τομάτες και τα ρεβίθια. Περιμένουμε 4-5 λεπτά για να εξατμιστούν τα υγρά από τις τομάτες. 6. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μειώνουμε την ένταση του ματιού σε μέτρια και το αφήνουμε να «δέσει» για 10 λεπτά. 7. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον χυμό από το λάιμ. 8. Σερβίρουμε, ιδανικά, όσο είναι ζεστό μαζί με ρύζι και φρέσκο κόλιανδρο. ΥΛΙΚΆ • 500 γρ. ρεβίθια (βρασμένα) • 1 κίτρινο κρεμμύδι • 2 σκελίδες σκόρδο • 400ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα) • 400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες (είτε σε κονσέρβα είτε φρέσκιες) • 3 κ. σ. λάδι καρύδας • 2 κ. σ. αλεύρι καλαμποκιού • 1 κ. σ. κάρι • 1 κ. γ. γκαράμ μασάλα • 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα • 1/4 κ. γ. κύμινο • 1/4 κ. γ. κουρκουμάς • 1/4 κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη • 1 κ. γ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • χυμός από 1/2 λάιμ • φρέσκος κόλιανδρος

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=