Greek Vegan 8

110 CASSEROLE με μπρόκολο και τυρένια σάλτσα Βαθμός δυσκολίας: 4 | Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες και 20 λεπτά | Μερίδες: 5-6 ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για την τυρένια σάλτσα: 1. Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό για 6 ώρες. 2. Μετά το πέρας του χρόνου, ξεπλένουμε τα κάσιους σε τρεχούμενο νερό. 3. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα κάσιους, το γάλα σόγιας, τη διατροφική μαγιά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό από το λάιμ και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Για το casserole: 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 2. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 3. Σε νερό που βράζει, προσθέτουμε το αλάτι και το μπρόκολο και βράζουμε για 15-20 λεπτά. 4. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε καλά. 5. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. 6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ακόμα 1 λεπτό. 7. Σ’ ένα πυρέξ προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιχύνουμε με την τυρένια σάλτσα που έχουμε φτιάξει. 8. Από πάνω προσθέτουμε τα breadcrumbs και τη vegan παρμεζάνα. 9. Ψήνουμε για 50 λεπτά. 10. Αφήνουμε το casserole να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΈΝΙΑ ΣΆΛΤΣΑ: • 200 γρ. ωμά κάσιους • 500ml γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη) • 2 κ. σ. διατροφική μαγιά • 1/2 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη • 1/2 κ. γ. συμπυκνωμένη μουστάρδα • 1 κ. γ. αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο επιθυμούμε) • χυμός από 1/2 λάιμ ΓΙΑ ΤΟ CASSEROLE: • 1 μπρόκολο • 200 γρ. μανιτάρια λευκά • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο • 1 κίτρινο κρεμμύδι • 2 σκελίδες σκόρδο • 5 κ. σ. ελαιόλαδο • 1 κ. σ. αλάτι • 100 γρ. breadcrumbs • τριμμένη vegan παρμεζάνα (προαιρετικά)

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=