Greek Vegan 8

112 ΑΦΡΆΤΟ BANANA BREAD με καρύδια Βαθμός δυσκολίας: 3 | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20 λεπτά | Μερίδες: 6-8 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 2. Με ένα πιρούνι, λιώνουμε τις μπανάνες. 3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε ελαφρώς τα καρύδια για να σπάσουν. 4. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις μπανάνες, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. 5. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε. 6. Ρίχνουμε το μείγμα από το πρώτο μπολ στο δεύτερο και φροντίζουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύοντάς τα. 7. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος (30x13x7), την οποία έχουμε ψεκάσει με λάδι και στη συνέχεια έχουμε αλευρώσει. 8. Κόβουμε την μπανάνα κάθετα στη μέση και την προσθέτουμε από πάνω για να στολίσουμε το banana bread. 9. Ψήνουμε για 45 λεπτά. 10. Αφήνουμε το banana bread να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε. ΥΛΙΚΆ • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 3 μπανάνες (ώριμες) • 1 μπανάνα (για στόλισμα) • 120 γρ. καστανή ζάχαρη • 100ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη) • 75ml λάδι καρύδας • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας μπέρμπον • 1 κ. γ. κανέλα • 1 κ. γ. σόδα μαγειρικής • 75 γρ. καρύδια • 1 πρέζα αλάτι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=