Greek Vegan 8

113 ΨΗΤΆ ΑΧΛΆΔΙΑ ΜΕ ΚΑΝΈΛΑ Βαθμός δυσκολίας: 2 | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 2-4 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. 2. Τεμαχίζουμε στα δύο τα αχλάδια, κάθετα. 3. Αφαιρούμε, επίσης, ένα κομμάτι από την πλευρά που ακουμπάει στο ταψί, ώστε να στέκονται ευθεία. 4. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια. 5. Γεμίζουμε με καρύδια το κενό που υπάρχει στη μέση. 6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. 7. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα αχλάδια, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγο για να ρίξουμε όταν θα είναι έτοιμα. 8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 9. Σερβίρουμε προσθέτοντας το μείγμα που κρατήσαμε, μαζί με έξτρα καρύδια και γιαούρτι καρύδας. ΥΛΙΚΆ • 4 αχλάδια • 4 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας μπέρμπον • 1/2 κ. γ. κανέλα • 1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο • 80 γρ. καρύδια • γιαούρτι καρύδας (για σερβίρισμα)

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=