Greek Vegan 8
39 Ποιοι διδάσκουν Η ομάδα των καθηγητών της σχολής απαρτίζεται από τον vegan σεφ Γιώργο Βαϊδάνη –που διδάσκει μαγειρική, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία–, τον vegan σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Mama Tierra –που διδάσκει ethnic vegan μαγειρική–, τη raw vegan σεφ Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη (Vegan Fairies) και τους σεφ μα- κροβιοτικής διατροφής Σταυρό Κα- ραγιλάνη (One Project) και Κώστα Τζαλλήλα (Demetra). Εκτός από τους καθηγητές μαγειρι- κής όμως, στη σχολή διδάσκουν και η διαιτολόγος/διατροφολόγος –με MSc στη χορτοφαγική διατροφή– Σο- φία Κανέλλου (εργαστήρι συνειδητής διατροφής), ο Μάριος Δεσύλλας γεω- πόνος πτυχιούχος ΓΠΑ, με ειδίκευση στη βιοδυναμική γεωργία, και ο Μιχά- λης Κουλουριδάκης, βιολόγος με ειδί- κευση στους μύκητες και μανιταροκυνη- γός, ο οποίος διδάσκει μανιταρογνωσία. Μέντορας της σχολής δε και υπεύθυνος προγράμματος είναι ο green σεφ Νίκος Γαϊτάνος. Σε ποιους απευθύνεται • Σε όλους τους vegan. • Σε ερασιτέχνες, λάτρεις της μαγειρικής και της υγιεινής διατροφής. • Σε σπουδαστές μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και ξενοδοχειακών. • Σε επαγγελματίες chef και pastry chef. • Σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων. Επαγγελματική αποκατάσταση Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι απο- κτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης Vegan Chef, που τους επι- τρέπει να εργαστούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering, διαιτολογικά κέντρα, κρουαζιερόπλοια, καζίνο, φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και άλλες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο Εκπαιδευτικός Ορ- γανισμός ΣΒΙΕ. Η σχολή έχει αρχίσει να αποδίδει και στην πράξη, αφού οι απόφοιτοι των πρώτων χρόνων εργάζονται ήδη στα καλύτερα vegan εστιατόρια της Ελλάδας.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=