Greek Vegan 8

54 ΟΜΕΛΈΤΑ ΑΠΌ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΓΆΛΑ ΚΑΡΎΔΑΣ με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί κρέμα από αμύγδαλα Βαθμός δυσκολίας: μέτριο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 3 ομελέτες ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΈΤΑ • 250 γραμ. γάλα καρύδας • 210 γραμ. ρυζάλευρο • 1/3 κ.γ. κουρκουμά • 1 πρέζα αλάτι • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΊ ΚΡΈΜΑ ΑΠΌ ΑΜΎΓΔΑΛΑ • 170 γραμ. αμύγδαλα • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 κ.γ. αλάτι • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο • 150ml ζεστό νερό ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΈΝΑ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ • 2 μεγάλα κρεμμύδια • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • αλάτι κατά βούληση ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΣΎΝΘΕΣΗ • 2 κ.σ. φυτικό γιαούρτι για κάθε ομελέτα • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για κάθε ομελέτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από την προηγούμενη μέρα. 2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. 2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε κάθε ομελέτα απλώνουμε στο κέντρο 3 κ.σ. τυρί κρέμα και βάζουμε το 1/3 από τα καραμελωμένα κρεμμύδια. 2. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση, βάζουμε από πάνω γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=