Greek Vegan 8

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες | Μερίδες: 1 φρατζόλα ψωμί Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 1 κιλό μπάμιες τουρσί Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά | Μερίδες: ένα μπολ για 3 με 4 άτομα 56 ΜΠΡΟΥΣΚΈΤΑ ΜΕ ΨΩΜΊ ΚΆΝΝΑΒΗΣ, μπάμιες τουρσί και χούμους με βασιλικό ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΊ ΚΆΝΝΑΒΗΣ • 20 γραμ. φρέσκια μαγιά • 550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 200 γραμ. αλεύρι κάνναβης • 450ml νερό • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας • 1 κ.σ. αλάτι • 20 γραμ. λάδι κάνναβης ή ελαιόλαδο ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΆΜΙΕΣ ΤΟΥΡΣΊ • 1 κιλό μπάμιες • 300 γραμ. ξίδι • 80 γραμ. ανθό αλατιού • 1 κ.σ. θρούμπι • 1 κ.σ. μαραθόσπορο • 2,5 λίτρα νερό ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΎΜΟΥΣ • 700 γραμ. βρασμένα ρεβίθια • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό • 35 γραμ. χυμό λεμόνι • 80 γραμ. ταχίνι • 100 γραμ. ελαιόλαδο • 150 γραμ. από το ζουμί όπου έβρασαν τα ρεβίθια • αλάτι κατά βούληση • 2 σκελίδες σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι περίπου 2 ώρες, σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα, να φουσκώσει. 3. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί λαδωμένο ή σε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα για ψωμί και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά για το δεύτερο φούσκωμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις μπάμιες. 2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. 3. Προσθέτουμε τις μπάμιες και βράζουμε για 5 λεπτά. 4. Αφήνουμε τις μπάμιες μέσα στην κατσαρόλα για μία μέρα. 5. Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε τις μπάμιες σε αεροστεγές βάζο, γεμίζουμε με τον ζωμό σχεδόν μέχρι στο χείλος του βάζου, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι. 6. Αν δεν το καταναλώσουμε μέσα σε λίγες ημέρες, στη συνέχεια το διατηρούμε στο ψυγείο. Στο ξίδι και στο αλάτι θα πρέπει να προσέξουμε πόσο θα βάλουμε, γιατί δεν έχουν όλα τα ξίδια την ίδια οξύτητα ούτε όλα τα άλατα είναι το ίδιο αλμυρά. Καλύτερα να προσθέσουμε αλάτι και ξίδι τόσο, ώστε να τσιμπάει στη γεύση. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=