Greek Vegan 8

ΥΛΙΚΆ • 1 κολοκύθα Χοκάιντο περίπου 1 κιλό, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια • 1 πατάτα κομμένη σε κομμάτια • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και σπασμένες • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ • 1/2 κ.γ. καπνιστό τσάι (Θα το βρείτε σε καταστήματα με αφεψήματα) • 250ml γάλα καρύδας • 1 πρέζα σιναπόσπορο χρυσό • 5-6 σπόρους κάρδαμο σπασμένους • 1/2 κ.γ. κάρι • 1/3 κ.γ. κουρκουμά • 2 φύλλα λάιμ (Θα τα βρείτε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα) • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • χυμό από μισό λάιμ • 150 γραμ. νουντλς ρυζιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κολοκύθα, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και 2 λίτρα νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 2. Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα (αν έχουμε ραβδομπλέντερ, τα λιώνουμε κατευθείαν στη κατσαρόλα). Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 3. Περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι, για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια από τα μπαχαρικά. 4. Βάζουμε τα νουντλς σε βραστό νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα στη σούπα. Τα αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. ΣΟΎΠΑ ΚΟΛΟΚΎΘΑΣ ΧΟΚΆΙΝΤΟ με γάλα καρύδας, νουντλς ρυζιού και καπνιστό τσάι Βαθμός δυσκολίας: πολύ εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά | Μερίδες: 3 58

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=