Greek Vegan 8

ΥΛΙΚΆ • 250 γραμ. φακές • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά) • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στο μπλέντερ • 1 καλαμπόκι καθαρισμένο • χυμό από μισό λάιμ • 2-3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο • 1 κ.γ. μαραθόσπορο • 1 πρέζα κύμινο τριμμένο • 4-5 σπασμένους σπόρους κάρδαμο • 1 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τις φακές. 2. Βράζουμε σε 3 λίτρα νερό τις φακές μαζί με όλα τα λαχανικά. 3. Μόλις μαλακώσουν οι φακές, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάιμ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να χυλώσει η σούπα μας. Σβήνουμε τη φωτιά χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τον χυμό του λάιμ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε. ΣΟΎΠΑ ΦΑΚΈΣ με καλαμπόκι και φασκόμηλο Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 4 60

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=