Greek Vegan 8

ΦΑΣΟΛΆΔΑ ΜΕ ΜΊΣΟ ΚΑΙ ΤΌΦΟΥ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ • 200 γραμ. φασόλια λευκά • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο • 2 ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους • 3 κ.σ. λευκό ή κόκκινο μίσο • 200 γραμ. (μία συσκευασία) σκληρό τόφου, φυσική γεύση • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο • χυμό από μισό λεμόνι • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα. 2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2,5 λίτρων τα φασόλια και τα βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε πατάτες και καρότα και βράζουμε αλλά 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τόφου και τα κολοκυθάκια. Όταν μαλακώσουν τελείως τα φασόλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, σέλινο, ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να χυλώσει η σούπα μας. 3. Μόλις κλείσουμε τη φωτιά, βάζουμε το μίσο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε πάνω στο κλειστό μάτι για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. 61

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=