Greek Vegan 9

106 ΠΙΚΆΝΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΌΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ χώμα από καραμελωμένα καρύδια και πουρε από καρυδιά και κόκκινα φασόλια ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΌΠΙΤΑ • 250 γρ. καρύδια • 450 γρ. σιμιγδάλι ψιλό • 400 γρ. άκουα φάμπα* • 400 γρ. ζάχαρη • 1 πρέζα γαρίφαλο • 1 πρέζα κανέλα • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ • 1 πρέζα μαγειρική σόδα • 1 πρέζα αλάτι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΧΏΜΑ ΑΠΌ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΎΔΙΑ • 100 γρ. καρύδια • 250 γρ. ζάχαρη ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΜΉΛΟΥ • 2 μήλα σε λεπτές φέτες ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ • 500 γρ. νερό • 300 γρ. ζάχαρη • 1 ξύλο κανέλας • 4 φύλλα βασιλικού • 1/2 λάιμ • • 3 φέτες τζίντζερ • 1/3 πιπεριά τσίλι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΈ ΑΠΌ ΚΑΡΥΔΙΆ ΚΑΙ ΚΌΚΚΙΝΑ ΦΑΣΌΛΙΑ • 60 γρ. καρύδια • 50 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια • 40 γρ. άκουα φάμπα • 40 γρ. σιρόπι αγαύης • 35 γρ. χυμό πορτοκαλιού ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΡΎΔΑΣ • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας • 100 γρ. ζάχαρη άχνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε άκουα φάμπα, ζάχαρη και αλάτι στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Περνάμε μία φόρμα για κέικ με βούτυρο και αλεύρι, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε τα καρύδια για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε σε 3 δόσεις τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μέσα τα ζεστά καρύδια, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τα σπάμε και τα τρίβουμε στο μπλέντερ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε 2 μήλα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε επάνω τις φέτες από τα μήλα χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 70 βαθμούς και βάζουμε τα μήλα. Τα αφυγραίνουμε μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τσιπς. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 5 με 7 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουλιάζουμε τα καρύδια στην άκουα φάμπα και στο χυμό πορτοκαλιού τουλάχιστον για 30 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε το μείγμα από σίτα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παγώνουμε το γάλα καρύδας για μία μέρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και με ένα κουτάλι παίρνουμε την κρέμα που έχει παγώσει. Βάζουμε σε ένα μίξερ και χτυπάμε μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. * Άκουα φάμπα είναι ο ζωμός από όσπρια που έχουν βράσει και έχει χυλώσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζουμί από κονσέρβες με όσπρια, ρεβίθια ή κόκκινα φασόλια.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=