Greek Vegan 9

110 ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ με σοκολατένια κρέμα απο τόφου και μαρμελάδα λωτού ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ • 240 γρ. ηλιέλαιο • 240 γρ. ελαιόλαδο • 50 γρ. κονιάκ g • 160 γρ. χυμό πορτοκάλι • 1 κ.γ. σόδα • 200 γρ. ζάχαρη • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 900 γρ. αλεύρι ο.χ. • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 2 κ.γ. κανέλα ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ • 1/2 κιλό ζάχαρη • 1 λίτρο νερό • 1/2 λεμόνι • 1 κανέλα • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο • 1 πρέζα κακουλέ • 1/2 πορτοκάλι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ • 200 γρ. Silken τόφου • 300 γρ. vegan πράλινα φουντουκιού ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΛΩΤΟΎ • 500 γρ. λωτούς • 500 γρ. νερό • 300 γρ. ζάχαρη • 1κ.γ. χυμό λεμονιού • 5 σπόρους κάρδαμου • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λάδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας, όχι όμως για πολύ ώρα. Αφήνουμε ζύμη να ξεκουραστεί για 15’. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά σιροπιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 με 7 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τους λωτούς σε φέτες και τους βάζουμε να βράσουν με το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. 10 φέτες τις κρατάμε για ντεκόρ. Αφαιρούμε το κάρδαμο και λιώνουμε το υπόλοιπο στο μπλέντερ. Προαιρετικά για καλύτερο αποτέλεσμα περνάμε την μαρμελάδα από σίτα.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=