Greek Vegan 9
ΤΆΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΆΡΙ ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΎΡ μοβ καρότα και ραβέντι ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ ΣΑΜΠΛΈ • 1 «αυγό» λιναρόσπορου (50 γρ. λιναρόσπορο/150 γρ. νερό) • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) • 90 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) • 30 γρ. αμυγδαλόσκονη ή άλλο τριμμένο ξηρό καρπό • 125 γρ. φυτικό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) • 2 γρ. αλάτι • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ • 90 γρ. παντζάρι ωμό • 70 γρ. ραβέντι • 400 γρ. χυμό παντζαριού • 400 γρ. ζάχαρη ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤHN ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΈΜΑ ΤΥΡΙΟΎ • 125 γρ. φυτικού κρέμα τυριού • 3 σταγ. λεμόνι • 25 γρ. βρασμένο τοπιναμπούρ (αγγινάρα Ιερουσαλήμ) ή κολοκάσι ή παστινάκι • 24 γρ. άχνη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με το λιναρόσπορο και σουρώνουμε, αφήνοντας το «αυγό» να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο την αφήνουμε 10 λεπτά. Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα στον πάγκο, τοποθετούμε τη ζύμη και βάζουμε άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα από πάνω. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού. Με στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 10 εκατοστών κόβουμε τη ζύμη. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι, μεταφέρουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω λαδόκολλα και ένα ακόμα ταψί με όσπρια από πάνω ώστε να έχει βάρος και να μη φουσκώσει η ζύμη. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 160 °C. Βγάζουμε το βάρος και ψήνουμε αλλά 3 με 4 λεπτά για να πάρει χρώμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους πάχους 1 εκατοστού. Κόβουμε τους μίσχους από το ραβέντι σε κομμάτια 1 εκατοστού. Βάζουμε το χυμό τα παντζάρια και τη ζάχαρη να βράσουν. Βράζουμε για 7 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το ραβέντι, ενώ το βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά με μία τρυπητή κουτάλα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά στο μπλέντερ. 112
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=