Greek Vegan 9
57 Κυρίως πιάτο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά για την τόφου γα- λοπούλα σε ένα μίξερ, εκτός από το αλεύ- ρι γλουτένης, και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Θέλουμε να έχει σχετικά υγρή υφή. Αν θέλει λίγο νερό επιπλέον, το προ- σθέτουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι γλουτένης και ρίχνουμε το μείγμα από το μίξερ, αφού το έχουμε ανακατέψει καλά. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε σι- γά-σιγά να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές και στη συνέχεια ζυμώνουμε στο μπολ τη ζύμη που έχει δημιουργηθεί για ένα λε- πτό. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Κάνουμε με τα χέρια μας ένα άνοιγμα στο τοφούρκι και βάζουμε τη γέμιση. Τέλος, κλείνουμε πολύ καλά για να μη βγει η γέ- μιση έξω. Για το ψήσιμο, τυλίγουμε το το- φούρκι πολύ καλά με λαδόκολλα και αλου- μινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα και βάζουμε το τοφούρκι στον φούρνο χωρίς τη λαδόκολλα και το αλου- μινόχαρτο για άλλα 5 λεπτά, να πάρει λίγο χρώμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 μέρες. TOFU TURKEY (ρολό από τόφου και φασόλια γεμισμένο) Βαθμός δυσκολίας: 7 | Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά | Μερίδες: 6 ΥΛΙΚΑ για Τοφούρκι • 200 γρ. τόφου λευκό • 200 γρ. τόφου καπνιστό • 200 γρ. φασόλια άσπρα • 4 κ.σ. διατροφική μαγιά • 2 κ.σ. σόγια σος • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 150 γρ. αλεύρι γλουτένης • Λίγο νερό για τη γέμιση • 50 γρ. κουκουναρόσπορο • 1/4 από ένα ματσάκι άνηθο • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο • 1/2 ξύλο κανέλας • 1 κ.γ. κύμινο • 50 γρ. κάστανα βρασμένα για τη μαρινάδα • 1 κ.σ. bbq σος • 1 κ.σ. σόγια σος • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα • 1 κ.γ. θυμάρι • Λίγο νερό
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=