Greek Vegan 9
Κυρίως πιάτο MENU Πρωτοχρονιάς ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα χτυπάμε καλά, μέ- χρι να γίνουν ένα μείγμα. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το μείγ- μα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ και με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Μόλις γίνει ένα το μείγμα, το ζυμώνουμε για ένα λεπτό. Αν το μείγμα θέλει λίγο υγρασία, καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο νερό ή λίγο ζωμό λαχανικών ή μανι- ταριών. Αφού το έχουμε ζυμώσει για ένα λεπτό (όχι παραπάνω), το κόβουμε με το μαχαίρι σε σχήμα σαν μπριζολάκι. Βά- ζουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε αλου- μινόχαρτο, ψήνουμε στον ατμό για του- λάχιστον 30 λεπτά και μετά τηγανίζουμε, για να γίνει τραγανή η κρούστα. Τέλος, ρίχνουμε τα μπριζολάκια στην κόκκινη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και ξεκινά- με να βράζουμε τις χυλοπίτες. Για τη σάλτσα, κόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε και μόλις πάρει χρώμα ρί- χνουμε τα ντοματάκια, το χυμό ντομά- τας και την πάστα ντομάτας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγη ώρα, ολοκληρώνοντας το ψήσιμο της σάλτσας μας σε σιγανή φωτιά. ΥΛΙΚΑ • 500 γρ. χυλοπίτες με κουρκουμά (Αν δεν βρείτε, μπορείτε να ρίξετε ένα κ.γ. κουρκουμά στο νερό που θα βράσουν. Τους δίνει ένα κίτρινο γιορτινό χρώμα.) για τη σάλτσα • 200 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα • 15 φύλλα βασιλικό • 200 γρ. χυμό ντομάτας • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας • 1/2 κ.σ. ζάχαρη • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά • 1 μεσαίο κρεμμύδι • αλάτι για τα μπριζολάκια • 200 γρ. αλεύρι γλουτένης • 200 γρ. λευκά φασόλια • 2 κ.σ. σόγια σος • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη • 1/2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά • 1 κ.γ. υγρό καπνού • 1 κ.σ. bbq σος • Λίγο νερό 58 ΜΠΡΙΖΟΛΆΚΙΑ ΣΕΪΤΆΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΆ με χυλοπίτες Βαθμός δυσκολίας: 5 | Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά | Μερίδες: 6
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=