Greek Vegan 9
Σαλάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε φέτες στο σχήμα που θέλουμε. Βράζουμε τις φέτες, αλλά φροντίζουμε να παραμείνουν κά- πως σκληρές και να μην παραβράσουν. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το σιρό- πι σφένδαμου, τη μελάσα και τη σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε τις φέτες γλυκο- πατάτας με το σιρόπι που κάναμε και τις βάζουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι με γραμ- μές ή και σε ένα κανονικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, το λε- μόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανα- κατεύουμε. Συμπληρώνουμε με τις φέτες γλυκοπατάτας από πάνω. ΓΙΟΡΤΙΝΉ ΣΑΛΆΤΑ με ψητή γλυκοπατάτα Βαθμός δυσκολίας: 2 | Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Μερίδες: 6 ΥΛΙΚΑ • 1 γλυκοπατάτα • 1 λεμόνι • 1 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου • 1 κ.σ. μελάσα • 6 ντοματίνια • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο • Σπανάκι • Μαρούλι κόκκινο και πράσινο • Ρόκα • Παντζαρόφυλλα • 50 γρ. κάστανα – φουντούκια – φιστίκια MENU Πρωτοχρονιάς 60
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=