Greek Vegan 9

Επιδόρπιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε 200 ml γάλα, το κορν φλάουρ, τη βανιλίνη και το άγαρ άγαρ και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταί- νουμε σε μέτρια φωτιά τα 800 ml γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα και συ- νεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα, το αφήνουμε για ένα λεπτό στη φωτιά και μετά το αποσύρουμε. Όσο είναι ζεστό, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί, πάνω σε λαδό- κολλα. Χαράζουμε το φύλλο, ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να σερβίρουμε. Με ένα πινέλο περνάμε τις μερίδες σφο- λιάτας με λίγο φυτικό γάλα και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδί- σουν. Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε κάθε μερίδα σφολιάτας στη μέση και τη γεμί- ζουμε με την κρέμα με ένα κορνέ ή κουτά- λι. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. ΜΙΛΦΈΙΓ με κρέμα Βαθμός δυσκολίας: 4 | Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά | Μερίδες: 6 ΥΛΙΚΑ • 1 λίτρο φυτικό γάλα • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική καστανή • 120 γρ. κορν φλάουρ • 4 γρ. άγαρ άγαρ • 2 στικ βανίλια • 120 γρ. φυτικό βούτυρο • Άχνη ζάχαρη • Ένα φύλλο σφολιάτα 61

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=