Greek Vegan 9
Dirty Vegan. Street food συνταγές από όλο τον κόσμο ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ Εκδόσεις Arigata Publishing Ο Νίκος Γαϊτάνος μάς ταξιδεύει σε 5 ηπείρους και 23 προορισμούς, δείχνοντάς μας πώς το street food μπορεί να γίνει απόλαυση, στην καθαρά φυτική του εκδοχή. Ένα οδοιπορικό με vegan συνταγές από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, την Αίγυ- πτο, τον Άγιο Δομίνικο, την Αγγλία και πολλές άλλες χώρες! Το παραδοσιακό street food της κάθε χώρας μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυ- στικό στη vegan εκδοχή του και εμείς, φυσικά, δεν χάνουμε ευκαιρία να κάνουμε μια δοκιμή. Σημεία των καιρών... κάτι νέο!!!!! #Μαγειρεύουμε σπίτι ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ Ψηφιακή έκδοση Σε αυτό το νέο βιβλίο θα βρείτε μια συλλογή με τις συνταγές που έφτιαξε ο vegan σεφ Νίκος Γαϊτάνος κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όπως χα- ρακτηριστικά λέει και ο ίδιος: «Η ιδέα για αυτό το βιβλίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού μας στο σπίτι, εξ ου και ο τίτλος του. Ομολογουμένως, ήταν μία πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, αλλά αναμφίβολα είχε και τα καλά της: χαλαρώσαμε από το άγχος της καθημερινότητας και επανεκτιμήσαμε τις απλές αξίες της ζωής, μεταξύ των οποίων και τη θαλπωρή ενός φρεσκο- μαγειρεμένου σπιτικού φαγητού… Καθεμία συνταγή είναι φτιαγ- μένη με φαντασία και απλά υλικά –μιας και η έξοδος για ψώνια ήταν σκέτος άθλος–, αλλά με πολλή αγάπη για το αποτέλεσμα. Ελπίζω λοιπόν να τις απολαύσετε όπως και εγώ, τόσο στη διαδι- κασία της υλοποίησής τους όσο και στην απόλαυση του τελικού αποτελέσματος!». My Greek Vegan Food ΜΟΝΟΧΑΡΗ ΕΥΑ & ΠΑΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Εκδόσεις Πεδίο 65 αγαπημένες συ- νταγές, μια και η ελ- ληνική κουζίνα είχε από πάντα vegan επιρροές. Tο «My Greek Vegan Food» είναι ένα βιβλίο που μας ξεναγεί στην «πράσινη» πλευρά της ελληνικής κου- ζίνας, μέσα από μια πληθώρα παραδοσι- ακών και μοντέρνων vegan συνταγών με την υπογραφή της Εύας Μονοχάρη. Το βιβλίο αυτό πα- ρουσιάζει τη μαγειρική λιτή, κατανοητή και νόστιμη, με βασικά συστατικά τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρέσκα μυρωδικά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – συστατικά πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία αλλά και οικονομικά, που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα. Δεν απευθύνεται μόνο στους vegan, αλλά και σε όλους όσοι θέ- λουν να εντάξουν μια πιο υγιεινή και eco-friendly μαγειρική στη ζωή τους, με πιο θρεπτικές και ισορροπημένες συντα- γές, χωρίς να στερούνται τίποτα σε γεύση και αρώματα. Το “βρόμικο” αλλιώς ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΔΉΜΟΥΛΑΣ (beets-me.com) FYLATOS PUBLISHING Από τον θεσσαλονικιώτικο γύρο, στο fish and chips sand- wich της Αγγλίας και από το Λί- βανο και τα φαλάφελ του, μέ- χρι τα χοτ ντόγκ της Νέας Υόρ- κης. Ένα γευστικό ταξίδι στα «βρόμικα» αυτού του κόσμου… αλλιώς. Όλες οι γεύσεις που αγάπησες, τώρα πια και στη βί- γκαν – νηστίσιμη εκδοχή τους! Μια συλλογή από ευφάνταστες συνταγές που καταρρίπτουν το μύθο ότι ένας χορτοφάγος τρώει μόνο μαρούλια και απο- δεικνύουν ότι ακόμα και με τα πιο απροσδόκητα υλικά μπο- ρείς να δημιουργήσεις υπέροχα, λαχταριστά πιάτα που θα ζήλευε ο καθένας! 83
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=