12
FOOD
Service
k
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η
εταιρεία «Α.&Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ
ΟΕ» με την UNOX, ύστερα από
μία επιτυχημένη συνεργασία
20 ετών, διοργάνωσε το σεμι-
νάριο «ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΟΥΡΝΩΝ U-
NOX». «Επειδή η χρονική πε-
ρίοδος που διανύουμε είναι ιδι-
αίτερα κρίσιμη, πρέπει να επεν-
δύσουμε στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ και
στην ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των προϊό-
ντων».
Με κινητήρια δύναμη αυτά τα
λόγια του κ. Ανδρέα Βαρανά-
κη, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρί-
ου 2011, σε μία μεγάλη και
άνετη αίθουσα του ξενοδοχεί-
ου Athens Imperial στην Πλ.
Καραϊσκάκη, συγκεντρώθηκαν
γι’ αυτό το σπουδαίο γεγονός
συνεργάτες και τεχνικοί της
εταιρείας, με απώτερο σκοπό
την επιμόρφωσή τους πάνω
στους καινοτόμους φούρνους
του ιταλικού Οίκου Unox.
Η Unox στη μακροχρόνια πο-
ρεία της, με στόχο τη βελτίωση
της διαδικασίας μαγειρέματος,
έχει κατορθώσει μέσα από τη
συνεχή αναζήτηση και έρευνα,
να προσφέρει σε όλους μία
πλήρη σειρά φούρνων μαγειρι-
κής-αρτοποιίας-ζαχαροπλαστι-
κής, που βασίζονται στην ποιό-
τητα, στην απλότητα της χρή-
σης, στην εξοικονόμηση ενέρ-
γειας και προπάντων στις
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.
Στο φετινό σεμινάριο οι παρευ-
ρισκόμενοι, πέραν της ενημέ-
ρωσής τους επί των πατενταρι-
σμένων τεχνολογιών των
φούρνων Unox, είχαν τη δυνα-
τότητα να παρακολουθήσουν
ζωντανά τις ικανότητες των
φούρνων μέσω του Cooking
Show που είχε ετοιμάσει η
Α&Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ ΟΕ με το
συνεργαζόμενο με την εται-
ρεία, chef, TONY KAVALIERO.
Για τους καλεσμένους είχε
ετοιμαστεί ένα ειδικό menu,
που καλύπτει πλήρως τις ανά-
γκες οποιουδήποτε χώρου μα-
ζικής εστίασης: κοτόπουλα-
μπριζόλες-λαχανικά-πατάτες-
κρουασάν-κρουασίνια τυρί-
σπανακοπιτάκια κ.ά., μαγειρεύ-
τηκαν στους φούρνους και στη
συνέχεια στρώθηκαν στο τρα-
πέζι όπου οι παρευρισκόμενοι
γεύτηκαν την ποιότητα ψησί-
ματος των φούρνων Unox. Το
σεμινάριο ολοκληρώθηκε με
την τεχνική εκπαίδευση των
φούρνων (τεχνικά χαρακτηρι-
στικά-εγκατάσταση-συντήρηση
κ.ά.).
Ύστερα από 7 επιμορφωτικές
ώρες, στους καλεσμένους δό-
θηκε το πιστοποιητικό παρακο-
λούθησης, πλήρες υλικό βιβλία
και CD με τη θεματολογία της
παρουσίασης, κατάλογοι των
φούρνων και δώρα-gadgets
Unox.
Αυτό το σεμινάριο, είναι μόνο η
αρχή για μια δυναμική και πολ-
λά υποσχόμενη σεζόν από μία
από τις μεγαλύτερες εταιρείες
στο χώρο της μαζικής εστία-
σης την Α&Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ ΟΕ.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, σε
κεντρικό ξενοδοχείο της Αθή-
νας, η ΕΨΑ παρουσίασε τα
ΕΨΑ bio, τα πρώτα Ελληνικά
βιολογικά αναψυκτικά.
Πρόκειται για την ΕΨΑ
bio, βιολογική λεμονάδα
και την EΨΑ bio βιολογι-
κή πορτοκαλάδα. Στο
πλαίσιο της εκδήλω-
σης πραγματοποιήθη-
κε μια ιστορική ανα-
δρομή στην μακρά
ιστορία της ΕΨΑ και
στην παράδοσή της
στην καινοτομία. Η
παραγωγή των EΨΑ
bio είναι κομμάτι
αυτής της παράδο-
σης και απόρροια
της δέσμευσης της
εταιρείας στη μακροπρόθεσμη
αναπτυξιακή της στρατηγική.
Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί
στο να διοχετεύει στην αγορά
προϊόντα που ξεχωρίζουν για
την ποιότητά τους, προάγουν
πάντα τόσο το brand της ΕΨΑ
όσο και την ελληνική παραγω-
γική και επιχειρη-
ματική δυναμική
γενικότερα. Οι
νέες EΨΑ bio πα-
ράγονται από πι-
σ τ ο π ο ι η μ έ ν ο
βιολογικό χυμό
λεμονιού και
πορτοκαλιού
με προσθήκη
πιστοποιημέ-
νης βιολογι-
κής ζάχαρης
στη μονάδα
της ΕΨΑ στην
Αγριά Βόλου.
Για τις ανάγκες της νέας σει-
ράς βιολογικών αναψυκτικών
το χαρακτηριστικό μπουκάλι
της ΕΨΑ ντύθηκε με ένα πανέ-
μορφο sleeve, όπου το χαρα-
κτηριστικό βραβείο που κοσμεί
όλες τις συσκευασίες της εται-
ρείας από την Αγριά, μοιάζει
να αποκαλύπτεται. Σκίζει μία
χάρτινη σακούλα, όπως αυτές
που εξακολουθούν να συσκευ-
άζουν τα φρέσκα φρούτα και
λαχανικά στα παραδοσιακά
οπωροπωλεία.
Μέσα από αυτό το εύρημα
αποκαλύπτεται ότι τα νέα ανα-
ψυκτικά EΨΑ bio είναι τόσο κο-
ντά στη φύση και αντλούν την
έμπνευσή τους από την ίδια τη
ζωή και το περιβάλλον της πε-
ριοχής του Βόλου, όπου το
brand της ΕΨΑ γεννήθηκε και
εξακολουθεί να γράφει ιστο-
ρία. Τα νέα αναψυκτικά EΨΑ
bio βρίσκονται ήδη στα ράφια
επιλεγμένων σημείων πώλησης
σε όλη την Ελλάδα και το λαν-
σάρισμά τους υποστηρίχθηκε
από έντυπη και τηλεοπτική κα-
μπάνια.
ΕΨΑ bio: Τα πρώτα βιολογικά
αναψυκτικά
Πρωτοποριακά σεμινάρια από την Α. Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ
Στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Αρτοποιών, που πραγματο-
ποιήθηκε πρόσφατα στην Λά-
ρισα επανεξελέγη για τρίτη
συνεχή θητεία με συντριπτική
πλειονότητα ο Μιχάλης Μού-
σιος. Η διοικητική επιτροπή
αποτελείται από τους: Μιχάλη
Μούσιο (Πρόεδρο), Χρήστο
Κούτσικο (γεν. γραμματέας)
και αντιπροέδρους τους: Πα-
παδόπουλο Νεόφυτο και Βα-
σίλειο Ζιάκα.
Επανεκλογή τού
προέδρου της
ομοσπονδίας
αρτοποιών