Page 15 - FS108_free

SEO Version

FOOD
Service
k
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
15
Η Κοντοβερός ΑΕΒΕ, μία από
τις μεγαλύτερες βιομηχανίες
κατεψυγμένων αλιευμάτων
στην Ελλάδα, ανανεώνει την
παρουσία της στο Διαδίκτυο
με μία νέα εταιρική ιστοσελίδα
που είναι άμεσα διαθέσιμη
στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.kontoveros.gr. Αντανα-
κλώντας τη σύγχρονη προσέγ-
γιση και ανθρωποκεντρική φι-
λοσοφία της Κοντοβερός
ΑΕΒΕ, η ιστοσελίδα φιλοδοξεί
να αποτελέσει ένα νέο, δυναμι-
κό μέσο επικοινωνίας τόσο με
τους καταναλωτές όσο και με
τους συνεργάτες της. Η υψηλή
αισθητική, η εξελιγμένη λει-
τουργία, η απλότητα στην πα-
ρουσίαση και η φιλικότητα στη
χρήση αποτελούν τα βασικά
χαρακτηριστικά της νέας ιστο-
σελίδας www.kontoveros.gr.
Στην ιστοσελίδα, ο επισκέπτης
θα βρει πλούσια πληροφόρηση
τόσο για την ίδια την εταιρεία,
όσο και για τα υψηλής ποιότη-
τας και διατροφικής αξίας
προϊόντα που προσφέρει στον
καταναλωτή. Τη νέα ιστοσελί-
δα ανέπτυξε η εταιρεία marke-
ting και επικοινωνίας Sonar
marketing consulting.
Στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα της
ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
Άκρως θετικά και δυναμικά, κα-
ταγράφονται τα πρώτα αποτε-
λέσματα της φετινής σοδειάς
για το οινοποιείο του Άγγελου
Ρούβαλη. Είναι η πρώτη χρο-
νιά, όπου ο τρύγος στις πλα-
γιές της Αιγιαλείας στο νομό
Αχαΐας πραγματοποιήθηκε με
τη βοήθεια ενός πρωτότυπου
εργαλείου, που αξιοποιεί δο-
ρυφορικές φωτογραφίες και
υποδεικνύει τις ποιοτικές ζώ-
νες των αμπελώνων.
Η τεχνολογία «Oenoview» που
εφαρμόζεται για πρώτη φορά
στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται
ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια
στους γαλλικούς αμπελώνες,
και παρουσιάζει αξιόπιστα
στοιχεία για τις αμπελουργικές
ζώνες. Μέσα από τις δορυφο-
ρικές φωτογραφίες που λαμ-
βάνονται στην διάρκεια της
ωρίμανσης των αμπελιών, επι-
τυγχάνεται ο «εντοπισμός»
εκείνων των αμπελιών που
έχουν τα βέλτιστα χαρακτηρι-
στικά για κάθε τύπο κρασιού
αλλά και επιτυγχάνεται το να
τρυγηθούν στην ώρα τους τα
επί μέρους τμήματα ενός
αμπελώνα.
Η καινοτομία στο οινοποιείο
Ρούβαλη!
Εγκαίνια για το
Μουσείο Οίνου
Κώστα
Λαζαρίδη
Το Μουσείο Οίνου Κώστα
Λαζαρίδη ανοίγει τις πόρτες
του στο ελληνικό κοινό χάρη
στην αγάπη και το μεράκι
του Έλληνα Οινοποιού που
πιστεύει ότι ο πολιτισμός εί-
ναι ένα σημαντικό αγαθό
που δεν πρέπει να εγκατα-
λείπεται σε περιόδους κρί-
σης. Ο Michel Rolland, ένας
από τους πιο συζητημένους
οινολόγους στον κόσμο,
εγκαινίασε την Κυριακή 9
Οκτωβρίου, το Μουσείο Οί-
νου Κώστα Λαζαρίδη, δηλώ-
νοντας ότι «ως οινολόγος
που ταξιδεύω συνεχώς σε
τουλάχιστον 20 χώρες το
χρόνο για να φτιάχνω κρασί
μπορώ να σας διαβεβαιώσω
ότι τέτοιες πρωτοβουλίες εί-
ναι σπάνιες. Και γι’ αυτόν το
λόγο πιστεύω ότι η Ελληνική
βιομηχανία του κρασιού θα
πρέπει να είναι πολύ περή-
φανη σήμερα, γιατί αποκτά
έναν υπέροχο χώρο για το
κρασί και τη χαρά της από-
λαυσής του».
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν
πολλοί φίλοι της οικογένειας
Λαζαρίδη, αλλά και του
«Κτήματος Οινότρια Γη»,
που είχαν την ευκαιρία να
γευθούν τις δημιουργίες
των σεφ, αλλά και καταπλη-
κτικά κρασιά, μεταξύ των
οποίων τη νέα σοδειά του
2011, στην επετειακή της
«πρώτη» εμφάνιση. Το Μου-
σείο άνοιξε τις πύλες του
στο κοινό τη Δευτέρα 10
Οκτωβρίου και θα είναι επι-
σκέψιμο καθημερινά (10.00-
17.00), ενώ το Σάββατο και
την Κυριακή από τις 11.00
έως τις 15.00, περιμένοντας
τους επισκέπτες να θαυμά-
σουν τα πολυάριθμα εκθέ-
ματα και αντικείμενα από
τον 17ο αιώνα έως σήμερα.
O Άγγελος Ρούβαλης με το Γάλλο Γεωπόνο Jacques Rousseau, –σύμ-
βουλος του ICV– στους αμπελώνες με οδηγό τις δορυφορικές λήψεις.