Page 16 - FS108_free

SEO Version

16
FOOD
Service
k
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό
κλίμα πραγματοποιήθηκε πρό-
σφατα συνάντηση του Προέ-
δρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Μίχα με
το διοικητικό συμβούλιο του
Συνδέσμου Ελληνικών Βιομη-
χανιών Τροφίμων. Στη συνά-
ντηση τέθηκαν επί τάπητος ζη-
τήματα που αφορούν στη βελ-
τιστοποίηση των διαδικασιών
και των δομών που στηρίζουν
την παραγωγή, διακίνηση και
εμπορία τροφίμων, με στόχο
την ενίσχυση της επιχειρηματι-
κότητας, την καταπολέμηση
του αθέμιτου ανταγωνισμού
και την αποτελεσματική θωρά-
κιση της δημόσιας υγείας και
των καταναλωτών.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μί-
χας ενημέρωσε το ΔΣ του
ΣΕΒΤ για τις δράσεις που έχει
αναλάβει ο Φορέας και σύντο-
μα θα περάσουν στο στάδιο
της εφαρμογής στην πράξη και
αφορούν:
n
Στην κωδικοποίηση και απλο-
ποίηση της νομοθεσίας των
τροφίμων.
n
Στην αντιμετώπιση του προ-
βλήματος της αλληλοεπικάλυ-
ψης των αρμοδιοτήτων από
διαφορετικούς φορείς του δη-
μοσίου (έχει ολοκληρωθεί η κα-
ταγραφή στην περίπτωση της
διάκρισης των αρμοδιοτήτων
με το ΥΠΑΑΤ και εκκρεμεί η
υπογραφή της απόφασης από
τους συναρμόδιους Υπουρ-
γούς).
n
Στην ενοποίηση του κυρωτι-
κού πλαισίου (βρίσκεται στο
στάδιο της νομοπαρασκευαστι-
κής διαδικασίας).
n
Στη διαχείριση των διατροφι-
κών κρίσεων και στην ανάγκη
βελτίωσης των συστημάτων
ιχνηλασιμότητας και πρακτικών
στον τομέα της επισήμανσης.
n
Στη δημιουργία του Διατρο-
φικού Τειρεσία (η πρόταση θα
τεθεί σύντομα σε δημόσια δια-
βούλευση με τους ενδιαφερό-
μενους φορείς).
n
Στην εκπροσώπηση του
ΕΦΕΤ στα κοινοτικά θεσμικά
όργανα με στόχο την υποστή-
ριξη των ελληνικής παραγωγής
Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ
αναφερόμενος στην οικονομι-
κή κρίση που περνά η χώρα
μας επεσήμανε την αναγκαιό-
τητα, αυτή να μην επηρεάσει
στο ελάχιστο την ποιότητα των
τροφίμων που φθάνουν στο
τραπέζι των καταναλωτών, ζη-
τώντας στο σημείο αυτό την
προσοχή και αμέριστη συνδρο-
μή των επιχειρήσεων. Σε δηλώ-
σεις του ο κ.
Γιάννης Μίχας
τόνισε ότι «Ο ρόλος του ΕΦΕΤ
δεν είναι μονοδιάστατος, δεν
είναι μόνο οι έλεγχοι, αλλά και
οι προληπτικές παρεμβάσεις
που δημιουργούν πρότυπα
στις βιομηχανίες τροφίμων.
Πρότυπα που διασφαλίζουν
την ασφάλεια, την ποιότητα και
την ανταγωνιστικότητα που
αποτελούν μονόδρομο για την
αποτελεσματική θωράκιση της
δημόσιας υγείας και την προ-
στασία των συμπολιτών μας
καταναλωτών».
Συνάντηση ΕΦΕΤ με το Σύνδεσμο Ελληνικών
Βιομηχανιών Τροφίμων
Η ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ, εκ-
πληρώνοντας τις «υποσχέσεις»
για καινοτομία και δημιουργι-
κότητα, παρά τις αντίξοες οικο-
νομικές συνθήκες, για ακόμη
μία φορά έρχεται να εκπλήξει
ευχάριστα τους πιο απαιτητι-
κούς καταναλωτές, παγκο-
σμίως! Με αφορμή τη
συμμετοχή της στην
έκθεση Anuga στην
Κολωνία –μία από τις
σημαντικότερες εκθέ-
σεις τροφίμων και πο-
τών στον κόσμο– πα-
ρουσίασε με μεγάλη
επιτυχία τη νέα σειρά
για την αγορά της λιανι-
κής του εξωτερικού με
το έξυπνο και παράλληλα
«παιχνιδιάρικο» brand name
“Filosophy”! Η νέα καινοτόμος
σειρά από εκλεκτές πίτες έρχε-
ται για να δώσει μία διαφορετι-
κή Φύλλο… Σοφία στις πίτες,
αξιοποιώντας την παράδοση
μέσα από τα σύγχρονα δημι-
ουργικά ρεύματα, ενώ παράλ-
ληλα εγκαινιάζει ένα νέο κεφά-
λαιο στη διατροφική παράδο-
ση. Μία σειρά δημιουργική, με
επιρροές από διαφορετικές
κουλτούρες της Μεσογείου,
εμπνέει τη γοητεία της διαφο-
ρετικότητας, αναδεικνύοντας
έναν απίστευτο πλούτο γεύσε-
ων που τέρπουν τον ουρανί-
σκο. Η μουσακόπιτα και τα
φυλλοτυλιχτά ντολμαδάκια ζυ-
μωμένα με έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο είναι δύο από τις
επτά προτάσεις που αποδει-
κνύουν την εφευρετικότη-
τα και μοναδικότητα της
σειράς Fi losophy, τα
οποία ανταποκρίθηκαν
στις πιο φιλόδοξες προσ-
δοκίες και δέχθηκαν τις καλύ-
τερες κριτικές από παλιούς και
νέους συνεργάτες της εταιρεί-
ας από όλο τον κόσμο.
Ανακαλύψτε τη νέα σειρά στο
www.ionikifilosophy.com
Νέα Φύλλο… Σοφία από την Ιωνική
Σφολιάτα!
Έπειτα από τυφλή δοκιμή
κρασιών, ώστε να επιλεγούν
τα «καλύτερα της χρονιάς»,
το Wine & Spirits Magazine
στο καλοκαιρινό τεύχος του
Αυγούστου, βαθμολόγησε το
Λευκό «Τέχνη Αλυπίας» με
92/100, βαθμολογία που συνι-
στά την υψηλότερη για ελλη-
νικό κρασί εσοδείας 2010.
Επίσης, το Ροζέ «Τέχνη Αλυ-
πίας» 2010, είναι το μοναδικό
ελληνικό ροζέ που βρίσκεται
στη λίστα του περιοδικού. Σε
συνέχεια των βραβείων που
απέσπασαν τα συγκεκριμένα
κρασιά σε διεθνείς διαγωνι-
σμούς οίνου, η αναγνώριση
αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει
πως το 2010 ήταν μία πραγ-
ματικά ξεχωριστή χρονιά για
το Κτήμα «Τέχνη Οίνου».
Σημαντική
Διάκριση για το
Κτήμα «Τέχνη
Οίνου»