Page 21 - HOTEL

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
21
Ολοκληρώθηκε, με τη σημαντι-
κή συμμετοχή επιστημόνων,
κρατικών και ιδιωτικών φορέων
και οργανισμών που εμπλέκο-
νται στον κλάδο των τροφίμων,
η ηλεκτρονική δημόσια διαβού-
λευση που πραγματοποίησε ο
ΕΦΕΤ, με στόχο την αναθεώρη-
ση επί τα βελτίω συγκεκριμένων
άρθρων του Κώδικα Τροφίμων
και Ποτών (88–91) που σχετίζο-
νται με τη διακίνηση και την
εμπορία κρέατος. Στη διαβού-
λευση, που διήρκεσε έναν μή-
να, απέστειλαν, μεταξύ άλλων,
σχόλια κλαδικές ενώσεις, εται-
ρείες τροφίμων, μία καταναλω-
τική οργάνωση, καθηγητές
ΑΕΙ/ΤΕΙ και υπηρεσιακά στελέ-
χη από διάφορες κρατικές υπη-
ρεσίες. Οι σημαντικότερες αλ-
λαγές που εισάγονται με τη νέα
πρόταση που κατατέθηκε, είναι
οι εξής:
Αναθεωρείται ο τρόπος κατη-
γοριοποίησης των προϊόντων
με βάση το κρέας και των πα-
ρασκευασμάτων κρέατος.
Διευκρινίζονται θέματα επισή-
μανσης των προϊόντων που
αναφέρονται σε αυτές τις κατη-
γορίες.
Καθορίζονται τα επιτρεπόμε-
να συστατικά και πρόσθετα, κα-
θώς και ειδικές προδιαγραφές
για συγκεκριμένες κατηγορίες
προϊόντων που παρουσιάζουν
εθνικό ενδιαφέρον (γύρος, σου-
βλάκι, κ.λπ.).
Γίνεται καταγραφή ελληνικών
παραδοσιακών προϊόντων, η
οποία μπορεί να αποτελέσει τη
βάση για μελλοντική κατοχύρω-
ση των προδιαγραφών παρα-
σκευής τους.
Οι απόψεις που διατυπώθηκαν
στην ηλεκτρονική διαβούλευση,
έχουν διαβιβασθεί στα μέλη της
ομάδας εργασίας. Το τελικό
κείμενο θα γνωστοποιηθεί στα
αρμόδια κοινοτικά όργανα και
εν συνεχεία θα ενταχθεί στον
Κώδικα Τροφίμων & Ποτών.
Aναθεώρηση του Κώδικα
Τροφίμων και Ποτών
Η εταιρεία ΝΙΚΑΣ, συνώνυμη
με τα αλλαντικά στην Ελλάδα,
παρουσιάζει την πρώτη ολο-
κληρωμένη σειρά αλλαντικών
με μοσχαρίσιο κρέας, η οποία
έρχεται να απογειώσει τις κα-
θημερινές απολαύσεις όλης
της οικογένειας, κάθε στιγμή
της ημέρας. Η νέα πλήρης σει-
ρά αλλαντικών ΝΙΚΑΣ συνδυά-
ζει μοναδικά την εξαιρετική
γεύση με την υψηλή διατροφι-
κή αξία του μοσχαρίσιου κρέα-
τος. Η σειρά περιλαμβάνει αλ-
λαντικά πάγκου μπούτι μοσχά-
ρι και πάριζα, καθώς και αλλα-
ντικά σε φέτες, μπούτι μοσχά-
ρι, πάριζα και παριζάκι, λουκά-
νικα και μικτά πακέτα με τυρί
Gouda. Το μοσχαρίσιο κρέας
αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδή-
ρου, βιταμινών, πρωτεϊνών και
ψευδαργύρου, που καθιστούν
τη νέα σειρά αλλαντικών
ΝΙΚΑΣ Μοσχάρι ιδανική δια-
τροφική επιλογή. Η ΝΙΚΑΣ, η
πρώτη εταιρεία αλλαντικών
στην Ελλάδα, με πολυετή πεί-
ρα και τεχνογνωσία, είναι η
πρώτη που λάνσαρε το αγαπη-
μένο σε όλους παριζάκι, πα-
ρουσίασε τα αλλαντικά πάγκου
σε τετράγωνη φόρμα για τοστ,
λάνσαρε τα αλλαντικά γαλο-
πούλας και παρουσίασε τη σει-
ρά Viveur με 30% λιγότερο
αλάτι, ενώ σήμερα συνεχίζει να
ξεχωρίζει, φέρνοντας την πρώ-
τη ολοκληρωμένη σειρά αλλα-
ντικών με μοσχαρίσιο κρέας.
Oλοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με
μοσχαρίσιο κρέας από τη ΝΙΚΑΣ!
Αναβολή της
IFDEX 2012
Ως αποτέλεσμα της αβεβαι-
ότητας εξαιτίας της οικονο-
μικής κρίσης και των εξαιρε-
τικά δυσμενών συνθηκών
στην αγορά, που προβλέπε-
ται να συνεχιστούν και το
επόμενο έτος, οι διοργανω-
τές της Διεθνούς Έκθεσης
Τροφίμων και Ποτών, IFDEX
2012, αποφάσισαν την ανα-
βολή της, θεωρώντας πως
αυτή η απόφαση είναι προς
όφελος όλων των συμμετε-
χόντων, τόσο των εκθετών
όσο και των επισκεπτών. Συ-
γκεκριμένα, οι παρούσες
συνθήκες στην αγορά έχουν
επιφέρει μία οικονομική δυ-
σχέρεια, στο πλαίσιο της
οποίας οι περισσότερες
εταιρείες δοκιμάζονται και
υποχρεούνται να περικό-
ψουν δραστικά τα κόστη
τους, με επακόλουθο τη ση-
μαντική μείωση των εκθετών
όλων των εμπορικών εκθέ-
σεων στην Ελλάδα. Αυτό
έχει οδηγήσει στη συρρί-
κνωση του μεγέθους και της
εμβέλειας αυτών των εμπο-
ρικών διοργανώσεων και
κατ’ επέκταση στη μείωση
της αποτελεσματικότητάς
τους για τους συμμετέχο-
ντες. Σύμφωνα με τους
διοργανωτές, η επόμενη
Διεθνής Έκθεση Τροφίμων
και Ποτών (IFDEX) έχει προ-
γραμματιστεί να λάβει χώρα
στην Αθήνα τον Φεβρουάριο
του 2014.