FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
28
7η HORECA
Η έκθεση με κεντρικό θέμα
τη Γαστρονομία και τον Τουρι-
σμό υποδέχεται αυτές τις μέ-
ρες τους επισκέπτες του κλά-
δου στο εκθεσιακό κέντρο
Metropolitan Εxpo. Σύμφωνα με
τους διοργανωτές της έκθεσης,
«εν μέσω μίας εποχής ιδιαίτερα
δύσκολης για την ελληνική οι-
κονομία και τον ευρύτερο επισι-
τιστικό κλάδο, η έκθεση
HORECA έρχεται για να δώσει
μία νότα ελπίδας και ανάτασης.
Με κεντρικό μήνυμα “Πάμε
μπροστά με δυναμισμό και αι-
σιοδοξία”, καλεί όλους τους
επαγγελματίες του κλάδου να
ατενίσουν το αύριο με αυτοπε-
ποίθηση, δρομολογώντας οι ίδι-
οι τις εξελίξεις για το μέλλον
της επιχείρησής τους. Καθώς ο
τουρισμός αποτελεί –κατά γενι-
κή ομολογία– το βασικότερο κι-
νητήριο μοχλό ανάπτυξης στην
Ελλάδα, όλοι οι επαγγελματίες
που αποτελούν γρανάζι του,
έχουν και τη δυνατότητα και τη
δύναμη να διαμορφώσουν νέα
δεδομένα για τους ίδιους, αλλά
και την εγχώρια τουριστική βιο-
μηχανία. Όλοι μαζί, συλλογικά,
με κοινό όραμα και στόχους,
μπορούν να κάνουν τη διαφο-
ρά, σε πείσμα των καιρών. Φιλο-
δοξώντας να συμβάλει τα μέγι-
στα προς αυτή την κατεύθυνση
και με αίσθημα ευθύνης, η 7η
HORECA 2012 διοργανώνεται
για πρώτη φορά στο υπερσύγ-
χρονο εκθεσιακό κέντρο
Metropolitan Expo, στο αερο-
δρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, θέλο-
ντας να υποδεχτεί τους δεκά-
δες χιλιάδες επισκέπτες της
ακόμη πιο αναβαθμισμένη, ακό-
μη πιο γιγαντωμένη, ακόμη πιο
πλήρης σε όλα τα επίπεδα. Με
περισσότερους από 350 εκθέ-
τες και αμέτρητα happenings,
η HORECA γιγαντώνεται και
εντυπωσιάζει. Με τη συμμετοχή
κορυφαίων εκπροσώπων και
φορέων από κάθε χώρο που
συνδέεται με το εγχώριο τουρι-
στικό προϊόν (ΞΕΕ, Chef’s Club,
SCAE HELLAS κ.ά.), την παρου-
σίαση μοναδικών φεστιβάλ
(Forum Γαστρονομίας, Beer
Festival) τη διοργάνωση διαγω-
νισμών (Πανελλήνια Πρωταθλή-
ματα SCAE), και σημαντικών
events (Συνέδριο SOpExA) αλ-
λά και την προβολή μοναδικών
ανά τον κόσμο concepts (Ξενο-
δοχείο του Μέλλοντος), η 7η
HORECA 2012 σηματοδοτεί μία
νέα πορεία ανάπτυξης για τον
κλάδο».
•
www.horecaexpo.gr
Στο πλαίσιο της 7ης HORE-
CA διοργανώνονται οι ακόλου-
θες εκδηλώσεις:
Ελληνικό Πρωινό
Σε συνεργασία με τη Λέσχη
Αρχιμαγείρων Eλλάδας, το Ξε-
νοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλά-
δας παρουσιάζει το Ελληνικό
Πρωινό, αναδεικνύοντας τα το-
πικά παραδοσιακά προϊόντα ως
αναπόσπαστο κομμάτι της ελ-
ληνικής φιλοξενίας. Έτσι, πρό-
κειται να προβληθεί το Ελληνικό
Πρωινό, που θα αξιοποιεί τοπι-
κά προϊόντα διαφόρων σημείων
της Ελλάδας, αναδεικνύοντας
την ιδιαιτερότητα και τη μοναδι-
κότητα κάθε περιοχής. Συγκε-
κριμένα, θα παρασκευαστούν
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συνθήκης, οι κλαδικές εκθέσεις στην ελ-
ληνική και στη διεθνή αγορά μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για την ανά-
πτυξη των επιχειρήσεων καθώς νέες ευκαιρίες συνεργασιών αλλά και εξαγω-
γών έρχονται στο προσκήνιο! Το Food Service πραγματοποίησε εκτενές ρε-
πορτάζ για τις εκθέσεις τροφίμων και ποτών που έχουν προγραμματιστεί για
το 2012 ανά την υφήλιο και τις παρουσιάζει.
Εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών
Οι σημαντικότερες
διοργανώσεις του 2012