FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
70
Creation & Design: Culinology TEAM Hellas & Food Service
Φιλέτο, Σουβλάκι
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(κοτόπουλο)
Α1. 1–5
o
C, TC: 3 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 3 μήνες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Φτερούγες, Μπούτι με κόκαλο
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(κοτόπουλο)
Α1. 1–5
o
C, TC: 3 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 3 μήνες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες. Μέτρηση στο κόκκαλο
Κιμάς, Εντόσθια
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(κοτόπουλο)
Α1. 1–5
o
C, TC: 2 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 1 μήνα
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Λουκάνικα, Μπέικον καπνιστό
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
–
(χοιρινό)
Α1. 1–5
o
C, TC: 10 ημέρες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Πανσέτα, Σουβλάκι
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(χοιρινό)
Α1. 1–5
o
C, TC: 3 ημέρες
A2. <–18
o
C, TC: 3 μήνες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Κιμάς, Εντόσθια
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(χοιρινό)
Α1. 1–5
o
C, TC: 2 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 1 μήνα
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Τεμάχια κρέατος
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(μοσχάρι)
Α1. 1–5
o
C, TC: 3 ημέρες
A2. <–18
o
C, TC: 3 μήνες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Κιμάς, Εντόσθια
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(μοσχάρι)
Α1. 1–5
o
C, TC: 2 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 1 μήνα
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Τεμάχια κρέατος
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(Αρνί-Κατσίκι)
Α1. 1–5
o
C, TC: 3 ημέρες
Α2. <–18
o
C, TC: 3 μήνες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Εντόσθια
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(Αρνί-Κατσίκι)
Α1. 1–5
o
C, TC: 2 ημέρες
A2. <–18
o
C, TC: 1 μήνα
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
Κιμάς, kebab
Π1. < 5
o
C
Π2. < 2
o
C
Π3. <–18
o
C
(Αρνί-Κατσίκι)
Α1. 1–5
o
C, TC: 2 ημέρες
A2. <–18
o
C, TC: 2 ημέρες
> 63
o
C μέχρι 4 ώρες, 50–60
o
C μέχρι 2 ώρες
ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Το παρόν πλάνο θα σας βοηθήσει στην πρόληψη και διαχείριση του κεφαλαίου σας (πρώτες ύλες). Κόψτε το
παρόν φύλλο και κολλήστε/τοποθετήστε το σε εμφανές σημείο (κατά προτίμηση σε ζελατίνα) κοντά στα ψυ-
γεία ή στο χώρο παραλαβής της επιχείρησης.
Ενδεικτικές θερμοκρασίες παραλαβής, αποθήκευσης & διατήρησης τροφίμων
Τρόποι μαγειρέματος:
Σούβλα – Σχάρα – Sauté – Τηγάνι (φριτούρα) – Φούρνο
Tεμάχιο
Παραλαβή Αποθήκευση Διατήρηση
σε buffet ή βιτρίνα, μαγειρεμένο,
έτοιμο για σερβίρισμα
Π1. xωρίς
συσκευασία
Π2. vacuum
συσκευασία
Π3.
κατεψυγμένα
Α1. ψυγείο
Α2. κατάψυξη
Μετράμε στο κέντρο του τροφίμου με θερμόμετρο.
Προσοχή στην ποιοτική αλλοίωση του προϊόντος,
την «αφυδάτωση»
ΤC: χρόνος συντήρησης