Page 58 - Linux_7

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
58
λειώνει εδώ! Η κουζίνα, που εί-
ναι ο καθρέπτης κάθε χώρου
μαζικής εστίασης, οφείλει να
ακολουθεί κάποιους κανόνες
ασφάλειας και υγιεινής, επι-
βάλλοντας συγχρόνως μία ορ-
θή και λειτουργική οργάνωση
ως προς την αποθήκευση των
πρώτων υλών και τη συντήρη-
σή τους. Η άτακτη και άναρχη
τακτοποίηση των υλικών μέσα
σε ακατάλληλους αποθηκευτι-
κούς χώρους μπορεί να οδηγή-
σει σε αλλοιώσεις των ευπα-
θών προϊόντων και σε ανυπο-
λόγιστες καταστροφές. Το ίδιο
μπορεί να συμβεί και με την
πλημμελή συντήρηση των τρο-
φών που δεν τοποθετούνται σε
κατάλληλες συσκευασίες με
προστατευτικό κλείσιμο και
αφήνονται εκτεθειμένες σε κά-
θε είδους επιμολύνσεις.
Είναι κοινό μυστικό ότι όταν
μία επιχείρηση παρουσιάζει ζη-
μίες και βλέπει τα κέρδη της να
φυλλορροούν, συνήθως απο-
φασίζει να «ρίξει» την ποιότητα
του φαγητού, αγοράζοντας
υποκατάστατα προϊόντα, που
είναι πιο φθηνά, ή σε κάποιες
περιπτώσεις να ανεβάσει τις τι-
μές, σε μία προσπάθεια να ισο-
σκελίσει τα έξοδα με τα έσοδα!
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι
ενέργειες αυτές επιδρούν εις
βάρος του καταναλωτή! Το ορ-
θότερο για έναν επαγγελματία
του κλάδου που θέλει να σέβε-
ται τόσο την επιχείρησή του
όσο και την πελατεία του είναι
να στοχεύσει στον εξορθολογι-
σμό των δαπανών που προέρ-
χονται από απρόσκοπτες σπα-
τάλες και από την ανυπαρξία
ελέγχου, και να προβεί σε μία
αναθεώρηση του food cost που
θα ταυτίζεται με την πραγματι-
κότητα. Γιατί η αύξηση των
εσόδων και η μεγιστοποίηση
του κέρδους έρχεται μόνο από
ένα εύγεστο, ποιοτικό και εμ-
φανίσιμο πιάτο, που ανταπο-
κρίνεται στην τιμή του και σερ-
βίρεται με τον καλύτερο δυνα-
τό τρόπο!
<
'
'
Απροσεξίες,
λάθη, ατυχήματα
και σπατάλη
συνθέτουν το μενού
μίας ερασιτεχνικής
κουζίνας.
TECHNORAN: Καινοτόμοι λύσεις για οικονομική ανάπτυξη
Η εταιρεία TECHNORAN, κατέχοντας ηγετική θέση
στο χώρο της μαζικής εστίασης, μέσω της ολοκλη-
ρωμένης λύσης εξοπλισμού και λογισμικού
Ariston, προσφέρει καινοτόμοι λύσεις στον επιχει-
ρηματία και στο προσωπικό, ώστε οι επιχειρήσεις
του κλάδου να είναι σε θέση να μεγιστοποιούν την
οικονομική τους ανάπτυξη, στηριζόμενες στην
πληροφόρηση και στον έλεγχο που εξασφαλίζει η
ορθή εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών.
Η κοστολόγηση του μενού αποτελεί στο σημερινό
οικονομικό πλαίσιο ένα από τα σημαντικότερα θέ-
ματα που οι επιχειρήσεις καλούνται να περιφρου-
ρήσουν, μιας και έχει άμεσο αντίκτυπο στον πε-
ριορισμό των εξόδων και στις πωλήσεις του κατα-
στήματος. Η ολοκληρωμένη λύση Ariston δίνει τη
δυνατότητα στον επιχειρηματία–υπεύθυνο κατα-
στήματος να ελέγχει και να διαχειρίζεται τις πρώ-
τες ύλες, αφού μπορεί να εισαγάγει μέσα στο σύ-
στημα τους προμηθευτές του και τα είδη τους. Με
αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαπιστώνει σε πραγ-
ματικό χρόνο τυχόν κακοδιαχείριση των υλικών,
καθώς και τον επιθυμητό ή όχι τρόπο λειτουργίας
των τμημάτων παρασκευής των προϊόντων του με-
νού. Εκτός από άμεσο έλεγχο και διαχείριση των
πρώτων υλών, ο χρήστης είναι σε θέση να έχει
πλήρη εικόνα σε πραγματικό χρόνο των επιμέρους
λειτουργιών της επιχείρησης, οι οποίες μπορούν
να δράσουν προσαυξητικά στο κόστος του μενού.
Η λύση Ariston προσφέρει: α) 50% εξοικονόμηση
του χρόνου προετοιμασίας των παραγγελιών, β)
ορθότερο καταμερισμό τους και γ) έγκαιρη παρά-
δοσή τους ακόμα και σε ώρες αιχμής (είτε αφορά
delivery είτε άμεση πώληση), μειώνοντας το κό-
στος του μενού και αυξάνοντας ταυτόχρονα την
παραγωγή. Συνεπώς, η όλη μηχανοργάνωση της
παραγγελίας από τη λήψη μέχρι την παράδοσή της
δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για ασυνεν-
νοησίες και λάθη μεταξύ των εργαζομένων. Τέλος,
ο διαχειριστής του συστήματος έχει οποιαδήποτε
στιγμή αναλυτική παρουσίαση των ταμείων, της κί-
νησης των χρηστών και όλων των παραγγελιών
της ημέρας, εκκρεμών και μη.