FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
82
club
ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(5812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Διεύθυνση παραγωγής:
Ζοζέφ Φίλο
Διεύθυνση πωλήσεων:
Νίκος Κατσιμπάρος
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Υπεύθυνος λογιστηρίου:
Πέτρος Καρποδίνης
Λογιστήριο:
Ζαμπέτα Τούρλου, Ελίνα Ημερίδου
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Ιωάννα Σιμήρη
Γραμματεία:
Άννα Μπαλτσαβιά
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
- F:
210 9216847
- E:
cpress@compupress.gr
- W:
www.compupress.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Έκτορας Μποτρίνι
Έπειτα από διαγωνισμό με αυστηρά κριτήρια, που διεξήχθη στις
Βρυξέλλες, ο Έκτορας Μποτρίνι αναδείχθηκε ως ο chef που θα
αναλάβει την επιμέλεια και την οργάνωση των μενού που θα σερ-
βίρονται στις συνεδριάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η «θητεία» του Μποτρίνι ξεκινά τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώ-
νεται τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το
ίδιο διάστημα, η Κύπρος αναλαμβάνει την
ευρωπαϊκή προεδρία.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για την
ανάδειξη του chef που τίθεται κάθε φορά
επικεφαλής των μενού των συνεδριάσεων
της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιεί-
ται κάθε έξι μήνες. Στο διαγωνισμό λαμβά-
νουν μέρος chef απ’ όλες τις χώρες της
Ευρωζώνης, οι οποίοι διακρίνονται στη
διεθνή γαστρονομική σκηνή για τις ικανό-
τητες και τις δεξιότητές τους.
Κάθε συμμετέχοντας προτείνει το μενού
του σε σχετική επιτροπή, η οποία αξιολο-
γεί τις προτάσεις και επιλέγει τον chef που
για ένα εξάμηνο θα επιμελείται τα μενού των συνεδριάσεων των
κρατών–μελών της Ευρώπης. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο έντονος
ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και η συνεχής
άνοδος των προδιαγραφών του ίδιου του διαγωνισμού.
Σε δήλωσή του σχετικά με την ευρωπαϊκών διαστάσεων διάκρισή
του, αναφέρει: «Το μενού που ετοιμάσαμε και προτείναμε, είναι
απόλυτα προσαρμοσμένο στην εποχή της κρίσης. Αξιοποιήσαμε
απλά συστατικά και τα ενσωματώσαμε σε μεσογειακές συνταγές».
Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει να παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον
βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και βραβεία μαγειρικής. Γεννήθη-
κε το 1969 στην Κέρκυρα και σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση
Επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβε-
τίας. Η επαγγελματική πορεία του είναι με-
γάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μα-
θήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο chef και
πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά Club
MED ανά την υφήλιο.
Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικο-
γενειακή επιχείρηση, το βραβευμένο
εστιατόριο Etruscο, στην Κέρκυρα, το
οποίο έχει αναδειχθεί ανάμεσα στα καλύ-
τερα εστιατόρια της Ελλάδας, με συνεχό-
μενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς
γευσιγνωσίας.
Το 1993-1994 συνέχισε την πορεία του σε
διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3
Αστέρια της Michelin στο Μονακό, για να
επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα
του chef στο εστιατόριό του, Etrusco.
Η εκπαιδευτική πορεία του συνεχίστηκε με τον ίδιο να επισκέπτεται
το 2006 την Ισπανία, για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μορια-
κή γαστρονομία, κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά,
όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στο βρα-
βευμένο με 3 αστέρια chef, Martin Berasategui.
Ο δημοφιλής chef ιταλικής καταγωγής, Έκτορας Μποτρίνι, αναλαμβάνει τα ηνία στην κουζί-
να της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα επιμελείται τα μενού των ισχυρών της Ευρωζώνης.
Ένας chef στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρίνης, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Σπυριδούλα Ζέρβα, Aλεξία Γεωργάτου, Δημήτρης Μελένιος, Λυγερή Αγγελάκη
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Τμήμα Διαφήμισης:
Μαρία Λευκοπούλου,
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Λαμπρινού
Διόρθωση:
Αγγελική Ματζαβίνου