Ο 30χρονος Γιώργος Κυρτάτας είναι
μία ακόμη περίπτωση Έλληνα ομογενή
που διαπρέπει στα μαγειρικά δρώμενα
των ΗΠΑ. Ιδιοκτήτης εστιατορίων στο
Νew Jersey, με τηλεοπτικές συμμετοχές
σε εκπομπές υψηλής δημοτικότητας,
συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και σύμ-
βουλος εστιατορίων, ο George Kyrtatas
μιλά στο Food Service για την Ελλάδα,
την ελληνική κουζίνα και την εικόνα της
χώρας στο εξωτερικό. Ο little Greek
chef, όπως είναι ευρύτερα γνωστός στις
ΗΠΑ, είναι έτοιμος για νέα εγχειρήματα,
ενώ κρίνει τον επισιτιστικό κλάδο, δίνει
συμβουλές στους νέους επίδοξους chef
και μιλά για τους chef και τους μάγειρες
με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Ποιες είναι οι δραστηριότητες
ενός μικρού Έλληνα chef όπως
σας αποκαλούν στις ΗΠΑ;
Είμαι ο ιδιοκτήτης και executive chef
του εστιατορίου Hathaway. Βρίσκομαι
επίσης στο στάδιο κατασκευής ενός νέ-
ου εστιατορίου, του Sweet Water Bar
and Grill. Αυτό είναι το εστιατόριο των
ονείρων μου. Εγώ και ο συνέταιρός μου
σχεδιάσαμε τα πάντα, από το ίδιο το
εστιατόριο μέχρι το μενού και τη λίστα
των ποτών. Θα είναι το καλύτερο εστια-
τόριο στην περιοχή του New Jersey, της
Νέας Υόρκης και της Philadelphia. Μία
άλλη μου δραστηριότητα είναι αυτή του
συμβούλου εστιατορίων, αλλά και του
συγγραφέα του βιβλίου μαγειρικής «My
Big Fat Greek Feast» που κυκλοφόρησε
τον Απρίλιο του 2004. Ταξιδεύω συνε-
χώς σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς
για την πραγματοποίηση μαγειρικών επι-
δείξεων, καθώς και ομιλιών σχετικών με
την ελληνική κουζίνα. Επίσης, συμμετέ-
χω συχνά ως καλεσμένος σε μαγειρικές
εκπομπές στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.
Ακόμη, έχω διακριθεί με βραβεία για τη
δουλειά μου στη φωτογραφία και στο
food styling, ενώ έχω ψηφισθεί ως ένας
από τους πέντε καλύτερους chef στο
New Jersey και ένας από τους τέσσερις
καλύτερους Έλληνες chef στον κόσμο.
Ο τίτλος little Greek chef πώς
προέκυψε;
FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
44
συνέντευξη
στη
Μάγδα Πειστικού
``
``
Οι Έλληνες chef πρέπει να είναι ενωμένοι,
καθώς η ελληνική κουζίνα σήμερα θεωρείται
υποδεέστερη των άλλων
George
Kyrtatas