FOOD
Service
58
A
ριστες διαδικα-
σίες παραγωγής,
υψηλή ποιότητα
πρώτων υλών, με-
γάλη ποικιλία γεύ-
σεων και καλές τιμές είναι μό-
νο ορισμένα από τα πλεονεκτή-
ματα της έτοιμης σαλάτας που
αναγνωρίζουν οι καταναλωτές
σήμερα στα προϊόντα της κα-
τηγορίας.
Από την πλευρά τους, οι
εταιρείες παραγωγής δίνουν
βαρύτητα στη συνεχή εξέλιξη
και βελτίωση των προϊόντων
τους, σε επίπεδο τόσο ποιότη-
τας όσο και ποικιλίας. Έτσι, οι
καταναλωτές, οι οποίοι, ούτως
ή άλλως, διαθέτουν ελάχιστο
χρόνο για την παρασκευή σα-
λατών, δείχνουν εμπιστοσύνη
στα προϊόντα του κλάδου, ενώ
αναζητούν και νέες δελεαστι-
κότερες προτάσεις από τις
προμηθεύτριες εταιρείες.
Απαραίτητο συστατικό στοι-
χείο της καθημερινής διατρο-
φής είναι οι σαλάτες. Συνοδεύ-
ουν τα κύρια γεύματα αλλά πο-
λύ συχνά αποτελούν και ένα
πλήρες γεύμα, αρκεί να γίνει
ένας σωστός συνδυασμός των
υλικών.
Οι έτοιμες σαλάτες είναι μία
ιδανική λύση, γρήγορη και υγι-
εινή, καθώς οι πρώτες ύλες
που χρησιμοποιούνται για την
παρασκευή τους προέρχονται
από πιστοποιημένες καλλιέρ-
γειες. Τα συστήματα ολοκλη-
ρωμένης διαχείρισης που
εφαρμόζουν οι εταιρείες πιστο-
ποιούν την υψηλή ποιότητα σε
όλα τα στάδια παραγωγής,
από την καλλιέργεια μέχρι την
επεξεργασία και τη συσκευα-
σία του τελικού προϊόντος. Ο
καταναλωτής επωφελείται από
την επιλογή του σε έτοιμες σα-
λάτες, εξοικονομώντας χρόνο,
κόπο και οικονομικούς πόρους,
μεγιστοποιώντας την ίδια στιγ-
μή τη γευστική του εμπειρία.
Τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών που επιζητούν ποικι-
λία και ποιότητα στα γεύματά τους έρχονται να καλύψουν οι έτοιμες σαλάτες.
Το συνοδευτικό που
έγινε… κυρίως!
Σαλάτες–Dressings
έρευνα αγοράς
Το dressing είναι η τελευταία αλλά καθοριστική γευστική
«πινελιά» σε οποιαδήποτε σαλάτα. Λάδι, λεμόνι, αλάτι, ξί-
δι, μέλι και μουστάρδα είναι τα κύρια συστατικά στοι-
χεία, τα οποία σε διαφορετικούς συνδυασμούς και πο-
σότητες δίνουν την καθοριστική «νότα» γεύσης στο σύ-
νολο. Πολύ συχνά, και καθώς η γαστρονομία εξελίσσεται
συνεχώς, η ποικιλία στα dressings εμπλουτίζεται με πιο
περίπλοκες γεύσεις. Από την απλή vinaigrette και τη μα-
γιονέζα, στο dressing μουστάρδας ή βαλσάμικου ξιδιού,
οι σαλάτες γίνονται γευστικότερες, δίνοντας στον κατα-
ναλωτή την αίσθηση ότι απολαμβάνει ένα εξαιρετικό
έδεσμα. Σήμερα η λίστα των dressings που απαιτούν μό-
λις λίγα λεπτά προετοιμασίας, επεκτείνεται με την προ-
σθήκη φρούτων, ξηρών καρπών και καφέ ζάχαρης.
Η ταυτότητα του dressing