FOOD
Service
19
επικαιρότητα
Φέτος συμπληρώθηκαν 25
χρόνια από τότε που ο Νίκος
Λαζαρίδης, ακολουθώντας το
όραμά του για τη δημιουργία
και απόλαυση εκλεκτών ποιοτι-
κών κρασιών, ξεκίνησε τη δημι-
ουργία της Nico Lazaridi και
την παραγωγή του πασίγνω-
στου κρασιού Château Nico
Lazaridi. Οι 25 τρύγοι χάρισαν
πολύτιμη εμπειρία στη διαχεί-
ριση γνωστών ποικιλιών αμπέ-
λου που προσαρμόστηκαν άρι-
στα στο terroir της περιοχής.
Αναβίωσε με τον καλύτερο
τρόπο την αμπελοκαλλιέργεια
στο νομό Δράμας και δημιούρ-
γησε μία υποδειγματική αμπε-
λουργική εκμετάλλευση, που
αναδεικνύει το μακεδονικό
αμπελώνα και παράγει ποιοτι-
κά κρασιά, που τον καταξιώ-
νουν στον παγκόσμιο οινικό
χώρο. Υπήρξε πρωτεργά-
της στη δημιουργία
της οινοποιητικής
περιοχής της
Δράμας και
σ υ ν ε τ έ λ ε σ ε
στην ευρύτερη
προβολή και την
καταξίωση των δραμι-
νών κρασιών, αποτελώντας
παράδειγμα και για άλλους πα-
ραγωγούς της ευρύτερης πε-
ριοχής της Μακεδονίας.
Σήμερα η εταιρεία Nico Laza -
ridi παράγει ξηρούς, ημίξη-
ρους, γλυκείς και αφρώδεις οί-
νους (λευκούς, ερυθρούς και
ροζέ), διαθέτοντας 18 διαφο-
ρετικές ετικέτες, μεταξύ των
οποίων το φημισμένo Château
Nico Lazaridi και το Μαγικό
Βουνό. Την τελευταία τριετία
τριπλασίασε τις χώρες στις
οποίες εξάγει τα
προϊόντα της,
φτάνοντας
τις 21 εντός
και εκτός Ευ-
ρωπαϊκής Ένω-
σης, ενώ παράλληλα
στοχεύει και επενδύει
στη διείσδυση σε νέες αγο-
ρές, ενισχύοντας το εξαγωγικό
προφίλ της. O τζίρος της εται-
ρείας στο εξωτερικό αποτελεί
το 1/3 του συνόλου των πωλή-
σεών της και βαίνει αυξανόμε-
νος.
Εκτός από τις οινολογικές τά-
σεις που δημιούργησε, ανέδει-
ξε παράλληλα και τα πολιτιστι-
κά στοιχεία της χώρας, προ-
βάλλοντας μέσα από τα κρα-
σιά μας σύγχρονους Έλληνες
και ξένους καλλιτέχνες.
Τα έργα όλων αυτών των ση-
μαντικών καλλιτεχνών που
αποτελούν εικαστικά θέματα
των ετικετών των κρασιών του,
βρίσκονται συγκεντρωμένα
στην αίθουσα τέχνης Μαγικό
Βουνό.
Γιορτάζοντας φέτος την αργυ-
ρή επέτειο των 25 χρόνων από
την ίδρυσή της και θέλοντας
να ευχαριστήσει τους πιστούς
φίλους που την καταξίωσαν και
την ακολουθούν τόσα χρόνια,
δημιούργησαν μία επετειακή
έκδοση δύο σημαντικών brand
names που διαθέτει η Nico
Lazaridi, το Château Nico
Lazarlidi σε λευκό και ερυθρό
και το Merlot Nico Lazaridi. Πα-
ράλληλα προσφέρει και μία
σειρά επετειακών δωροσυ-
σκευασιών δύο φιαλών και
Magnum 1,5 lt.
Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπου-
λος, φύση ανήσυχη και πλη-
θωρική, γνωρίζοντας τη ση-
μασία της όμορφης παρου-
σίασης, ανανεώνει την εμ-
φάνιση του φημισμένου
κρασιού Ερωδιός.
Το αγαπημένο εδώ και
25
χρόνια ροζέ κρασί
Ερωδιός αναδεικνύεται
ξανά μέσα από τη νέα,
μινιμαλιστική ετικέτα
του που διατηρεί το σή-
μα κατατεθέν του, τον
ερωδιό.
Το κρασί, ιδιαίτερα
αγαπητό στο γυναικείο
κοινό, χαρακτηρίζεται
από το θελκτικό άρωμά
του, την απαλή γεύση του
και το ροζέ με βιολετί ανταύ-
γειες χρώμα του, απηχώντας
πάντα την άνοιξη. Συνοδεύει
με επιτυχία ψάρια της λί-
μνης, κοτόπουλο, ελαφρά
τυριά, ακόμη και φρούτα.
Αναδεικνύει δε πιάτα με
φτερωτό κυνήγι! Δούρειος
είναι το νέο όνομα του
φημισμένου κρασιού Μα-
λαγουζιά του Ανέστη
Μπαμπατζιμόπουλου,
ένα όνομα με τη δύναμη
της διείσδυσης και της
κατάκτησης.
Οίνος λευκός ξεχωρι-
στός από την ιδιαίτερη
ποικιλία Μαλαγουζιά, με-
γαλωμένη στις πλαγιές
του όρους Βερτίσκου,
υγιής και πληθωρική.
Ξεχωρίζει για το δυνατό
φρουτώδη χαρακτήρα του. Συ-
νοδεύει αρμονικά πιάτα θαλασ-
σινών, ψαριών και λευκών κρε-
άτων. Πίνεται φρέσκο και κάθε
γουλιά χαρίζει μία δυνατή και
ιδιαίτερη οινική εμπειρία.
Δούρειος ερυθρός είναι και το
όνομα του νεότερου μέλους
της οικογένειας του Ανέστη
Μπαμπατζιμόπουλου.
Πάντρεμα και αρμονία μεταξύ
Cabernet Sauvignon, Merlot και
Syrah, αντιπαράθεση και ισορ-
ροπία.
Χρώμα και αρώματα ποικίλα με
γεύση γεμάτη, στρογγυλή και
βελούδινη.
Η εμπορική διάθεση όλων των
προϊόντων του Ανέστη Μπα-
μπατζιμόπουλου γίνεται από
την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων
ΑΕ.
com
Δούρειος, το νέο όνομα της
Μαλαγουζιάς
ΙΜΙC 2013
Είκοσι πέντε χρόνια Nico Lazaridi
Το διεθνές συνέδριο IMIC με-
ταφέρεται αυτήν τη χρονιά
στο νησί της Σαντορίνης. Με
θέμα Ο Τουρισμός και Η γα-
στρονομία στο προσκήνιο, το
συνέδριο που συγκεντρώνει
κάθε χρόνο το ενδιαφέρον
της επιστημονικής και ακαδη-
μαϊκής κοινότητας θα διεξα-
χθεί για το 2013 στις 19 και
20
Απριλίου. Φέτος το συνέ-
δριο, που μέχρι πέρσι πραγ-
ματοποιούνταν στην Αθήνα,
θα λάβει χώρα στη Σαντορίνη
με αφορμή το Έτος Γαστρο-
νομίας στο νησί. Το συνέδριο
διοργανώνεται από την εται-
ρεία Heliotopos.