Page 42 - Food Service τ. 115

Οι δημοφιλέστερες ποικιλίες οίνου
Βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων στην έρευνα, το
ασύρτικο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις με ποσοστό 40%. Ακο-
λουθεί το ξινόμαυρο με 33,3% και η μαλαγουζιά με 20%. Στις επό-
μενες θέσεις συναντάμε το μοσχάτο, το sauvignon blanc, το μο-
σχοφίλερο, το αγιωργίτικο, την κυδωνίτσα, το μαυροτράγανο, το
αθήρι, τη δάφνη, το πρεκνιάρικο και το νυχτέρι. Ενδιαφέρον πα-
ρουσιάζει το ότι ορισμένοι συμπεριέλαβαν στις απαντήσεις τους
και τη σαγκρία
(
Πίνακας 2).
Εμπνευσμένα…cocktails!
Eίναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα cocktails στην Ελλάδα
έχουν την τιμητική τους, με τους καταλόγους των bar, αλλά και
των εστιατορίων να εμπλουτίζονται σημαντικά. Τα εστιατόρια που
συμμετείχαν στην έρευνα, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις, με
το σύνολο αυτών να έχουν πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά θα πρέπει να
αναφερθεί ότι cocktails, όπως το mojito, τα caipirinia και το
daiquiri, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, με τους καταναλωτές να
δείχνουν μάλλον εμπιστοσύνη σε οικείες γεύσεις. Παράλληλα, νέ-
ες γεύσεις κάνουν την εμφάνισή τους με σαφείς τις επιρροές από
42
Πινακασ 1
Τα δημοφιλέστερα υλικά
για το καλοκαίρι 2013
ΕΙΔΟΣ
%
ΨαΡια (σαΡΔΕΛΕσ/ΛαΒΡακι/ΜΠαΡΜΠΟΥνι/
ΓαΥΡΟσ/ΠΕσκανΔΡιΤσα/ΤσιΠΟΥΡα)
46,6
ΟΥΖΟ/ΤσιΠΟΥΡΟ
33,3
νΤΟΜαΤα/νΤΟΜαΤα καΤσαΡΗ (καΛαΜαΤασ)/
νΤΟΜαΤινια σανΤΟΡινΗσ
33,3
ΦΡΟΥΤα (ΠΕΠΟνι/ΡΟΔακινΟ/καΡΠΟΥΖι/ανανασ/
ΜανΓκΟ/ΦΡαΓκΟσΥκα)
33,3
ΕΛαιΟΛαΔΟ
20
κΟΛΟκΥΘΟανΘΟι
20
αΓΡια ΧΟΡΤα (σΤαΜναΓκαΘι/αΛΜΥΡα/κΡιΤαΜα)
20
ΜΕΛιΤΖανα
16,6
ΘαΛασσινα (ΜΥΔια/αΧινΟσ/καΛαΜαΡι)
16,6
ΜΥΡΩΔικα (ΜαΡαΘΟσ/ΘΥΜαΡι/ΡιΓανΗ/ΜΕνΤα/ΔΥΟσΜΟσ/
ΔΕνΔΡΟΛιΒανΟ/ΜαΪνΤανΟσ)
16,6
κΡΕΜα ΒαΛσαΜικΟ
16,6
αΛΛα ΥΛικα (σιΤαΡι/ΦισΤικι/ΜανΟΥΡι/αΠακι
κΡΗΤΗσ/ΤαΛαΓανι/STEVIA/ΠΡασινΟ ΤσαΪ)
16,6
ΦαΒα
16,6
ΧΤαΠΟΔι
13,3
ΕΛιΕσ
13,3
ΓΡαΒιΕΡα (ιΟΥ/κΡΗΤΗσ/ναΞΟΥ)
13,3
ΠιΠΕΡιΕσ (ΠΡασινΕσ/ΦΛΩΡινΗσ)
13,3
κΟΛΟκΥΘακι
13,3
νΤακΟσ/κΡιΘαΡΟκΟΥΛΟΥΡα
13,3
ΤΡαΧανασ
13,3
ΓιαΟΥΡΤι
13,3
ακΡΟκΩΛιΟ ΕΥΡΥΤανιασ
10
κΟΤΟΠΟΥΛΟ
10
κΡΟκΟσ κΟΖανΗσ
10
καΠΠαΡΗ/καΠΠαΡΟΦΥΛΛα
10
ΜΥΖΗΘΡα/ΞινΟΜΥΖΗΘΡα
10
ΡΕΒιΘι/ΦακΗ/ΦασΟΛι
10
αΥΓΟΤαΡαΧΟ ΤΡικαΛινΟσ
6,6
ΜασΤιΧα ΧιΟΥ
6,6
ΤΡΟΥΦα
6,6
ΧΟιΡινΟ
6,6
καΠνισΤΟσ ΟΞΥΡΡΥΓΧΟσ
3
σκΟΤΥΡι ιΟΥ
3
FOOD
Service
cover
story