Page 13 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
13
επικαιρότητα
Η SOPEXA, εταιρεία διεθνούς
marketing, από τις πλέον εξειδι-
κευμένες στον τομέα του κρασι-
ού και τη γνωστή υπογραφή
«
Food, Wine & Lifestyle
Connections», ανέλαβε το συ-
ντονισμό και την υποστήριξη
των δράσεων του προγράμμα-
τος προώθησης των ελληνικών
κρασιών στην αγορά της Κίνας
για λογαριασμό του ΟΠΕ και
της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελ-
ματική Οργάνωση Αμπέλου και
Οίνου). Με 7 γραφεία στις ση-
μαντικότερες πόλεις της κινεζι-
κής αγοράς, Σαγκάη, Πεκίνο,
Καντόν, Χονγκ-Κονγκ, Chengdu,
Qingdao και Xiamen, η SOPEXA
υποστηρίζει τους δύο φορείς
στις εξής δράσεις του προ-
γράμματος προώθησης: συμμε-
τοχή στις εκθέσεις Sial
Shanghai, Interwine Guantzou
και Top Wine Beijing, και διορ-
γάνωση γευσιγνωσιών για δη-
μοσιογράφους και επαγγελμα-
τίες με το Master of Wine Κων-
σταντίνο Λαζαράκη. Έχει επί-
σης προγραμματιστεί πρόσκλη-
ση Κινέζων δημοσιογράφων σε
επταήμερη οινική περιήγηση
στην Ελλάδα παράλληλα με την
προβολή των ελληνικών κρα-
σιών από τον «Greek Wine
Ambassador», διακεκριμένο Κι-
νέζο sommelier Ofilos WU στα
social media της Κίνας. Από τις
εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που
έχουν υλοποιηθεί έως και σήμε-
ρα έχει διαφανεί πως οι Κινέζοι
επαγγελματίες όσο περισσότε-
ρο εξοικειώνονται με τις ελληνι-
κές ποικιλίες όπως το Αγιωργί-
τικο, το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο
τόσο περισσότερο τις εκτιμούν
και τις αναζητούν, όχι πια σαν
κάτι άγνωστο και «εξωτικό», αλ-
λά σαν μία ενδιαφέρουσα οινική
γκάμα που μπορεί να διεκδική-
σει επάξια μία θέση στο ράφι
και στο τραπέζι του Κινέζου κα-
ταναλωτή.
Οι εισαγωγείς Mr. Nailin TANG
&
Mrs. Anna LI της εταιρείας
Suzhou Cheers Wine Culture
που παρευρέθησαν στην εκδή-
λωση γευσιγνωσίας στη Σαγκάη
εξέφρασαν την ικανοποίησή
τους για την ευκαιρία που τους
δόθηκε να έρθουν σε επαφή με
τα ελληνικά κρασιά: Η Jeanne
Phommahaxay, υπεύθυνη του
προγράμματος προώθησης των
ελληνικών κρασιών στη Sopexa
Κίνας, είναι αισιόδοξη για την
προοπτική τους: «Η αναπτυσ-
σόμενη αγορά της Κίνας και η
έμφαση στο ποιοτικό κρασί από
μέρους των καταναλωτών ευνο-
εί την ανάπτυξη των ελληνικών
οίνων. Το γεγονός πως οι Κινέ-
ζοι καταναλωτές έχουν συνδέ-
σει την Ελλάδα με μία εικόνα
υγείας και ποιότητας αποτελεί
μία καλή βάση για το χτίσιμο
της εικόνας των ελληνικών κρα-
σιών.»
Δυναμικό παρόν των ελληνικών κρασιών στην Κίνα
Η Gaea, εταιρεία που προω-
θεί την ελληνική παραδοσια-
κή διατροφή μέσα από
τα προϊόντα της, απέ-
σπασε έναν ακόμη ση-
μαντικό τίτλο στα σελφ
σέρβις Excellence
Awards 2013 που διε-
ξήχθησαν στις 11 Ιου-
λίου 2013. Με την
υποψηφιότητα του
GAEA Οξύμελο (ξίδι
βαλσάμικο με θυμαρί-
σιο μέλι), το οποίο βα-
σίζεται σε αρχαία ελ-
ληνική συνταγή από
τη Μινωική περίοδο
της Κρήτης, η GAEA
απέσπασε το πρώτο
βραβείο στην κατηγο-
ρία «Βέλτιστη Αξιοποίηση
της Ελληνικής Αγροτικής
Παραγωγής & Παράδο-
σης» του θεσμού, ο οποί-
ος λαμβάνει χώρα για
δεύτερη συνεχόμενη
χρονιά. Το εν λόγω
βραβείο αποτελεί μία
ακόμη διάκριση της
GAEA και προστίθεται
στον ήδη μακρύ κατά-
λογο βραβεύσεων,
επισφραγίζοντας έτσι
την άξια παρουσία της
εταιρείας στον επιχει-
ρηματικό χώρο, εκ-
προσωπώντας την ελ-
ληνική παράδοση σε
Ελλάδα και εξωτερικό.
Νέα βράβευση της
GAEA
H ΙΩΝΙΚΗ Σφολιάτα προκρίθηκε
ως Εθνικός Πρωταθλητής
(
National Champion) στα
European Business Awards
2013-2014.
Μία ακόμα σημαντι-
κή διάκριση έρχεται να προστε-
θεί ανάμεσα σε πολλές άλλες,
διεθνείς και εγχώριες, αναδει-
κνύοντας έτσι την αναπτυξιακή
στρατηγική και τον εξωστρεφή
χαρακτήρα της εταιρείας. Τα
European Business Awards απο-
τελούν το υψηλότερο θεσμό
αναγνώρισης των κορυφαίων
επιχειρήσεων της Ευρώπης.
Σκοπός τους είναι να αναγνωρί-
ζουν και να προωθούν την αρι-
στεία, τις βέλτιστες πρακτικές
και την καινοτομία στην ευρω-
παϊκή επιχειρηματική κοινότητα.
Στο επόμενο στάδιο του διαγωνι-
σμού οι National Champions θα
δημιουργήσουν ένα εταιρικό
video, θα κριθούν από ένα αξιό-
λογο πάνελ κριτών, και θα απο-
νείμουν τον τίτλο «Ruban
D’Honneur» στις 110 κορυφαίες
εταιρείες της Ευρώπης (τις δέκα
καλύτερες δηλαδή της κάθε κα-
τηγορίας των βραβείων).
Η Ιωνική στους
πρωταθλητές!