Page 12 - Food Service τ. 116

επικαιρότητα
12
FOOD
Service
Η εταιρεία Α.& Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ,
γνωστή για τη δράση της στο
χώρο του επαγγελματικού εξο-
πλισμού, έδωσε και πάλι ισχυ-
ρό παρόν στην πρότυπη διορ-
γάνωση για τον πολιτισμό, την
καινοτομία και τους λάτρεις
της ελληνικής γαστρονομίας
«
Ημέρες Γαστρονομίας: Ονο-
μασία Προέλευσης Ελληνική»,
που πραγματοποιήθηκε στις
24-26
Μαΐου στο Μουσείο Μπε-
νάκη. Η καρδιά του φεστιβάλ
χτυπούσε στο αίθριο, στις γεύ-
σεις και στα ακούσματα της
ελληνικής γαστρονομικής
κουλτούρας, όπου για το σκο-
πό αυτό είχε στηθεί από τη χο-
ρηγό εταιρεία ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ
κουζίνα με επαγγελματικά μη-
χανήματα και ανοξείδωτες κα-
τασκευές.
Διοργανώνεται τον Νοέμβριο
ένας διαγωνισμός αποκλειστι-
κά για τους Έλληνες παραγώ-
γους σε συνεργασία με όλους
τους επαγγελματικούς φορείς
του κρέατος. Πρόκειται για μία
πρωτότυπη εκδήλωση για τα
ελληνικά αλλαντικά, τα λουκά-
νικα, τα παραδοσιακά τοπικά
εδέσματα κρέατος και βεβαίως
τα κρεατοσκευάσματα, όπως
είναι ο γύρος και τα κεμπάπ. Ο
διαγωνισμός θα πραγματοποι-
ηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου
στο πλαίσιο της 2ης έκθεσης
Meat Days 2013 και θα λάβει
χώρα στο εκθεσιακό κέντρο
Metropolitan Expo. Είναι μία
πρωτοβουλία της διοργανώ-
τριας εταιρείας o.mind
Creatives και του εξειδικευμέ-
νου περιοδικού για την αγορά
κρέατος Meat Place, με στόχο
την προβολή και την ανάδειξη
των ελληνικών παραδοσιακών
αλλαντικών και κρεατοσκευα-
σμάτων και της ποιοτικής και
θρεπτικής τους αξίας τόσο
στην Ελλάδα όσο και στο εξω-
τερικό. Οι διαγωνιζόμενοι
Έλληνες παραγωγοί θα θέ-
σουν τα προϊόντα τους στην
κριτική επιτροπή, η οποία απο-
τελείται από 40 επιστήμονες
και τεχνολόγους τροφίμων, με
σκοπό να διεκδικήσουν κάποια
διάκριση και να πάρουν μία θέ-
ση στη λίστα των ποιοτικών
Ελλήνων παραγωγών. Όσοι
Έλληνες παραγωγοί ελληνικών
αλλαντικών και προϊόντων κρέ-
ατος επιθυμούν να λάβουν μέ-
ρος στο διαγωνισμό και να
προβάλουν τα προϊόντα τους
μπορούν να βρουν περισσότε-
ρες πληροφορίες στην ιστοσε-
λίδα
και να δηλώσουν συμμετοχή
στο τηλέφωνο 210 90 10 040.
Μeat Days 2013: Διαγωνισμός για τα
ελληνικά αλλαντικά και τα προϊόντα κρέατος
Η Α. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ στις Ημέρες
Γαστρονομίας
Νέα πλατφόρμα
επικοινωνίας
από την
οινοποιία
Μπουτάρη
Για μία ακόμη φορά η εται-
ρεία Μπουτάρη πρωτοπο-
ρεί, φέρνοντας το ποιοτικό
εμφιαλωμένο κρασί ακόμα
πιο κοντά σε όλους.
Ταιριάζοντας αρμονικά την
απεριόριστη αγάπη της για
το κρασί (WINE) και τη βα-
θιά γνώση των 134 χρόνων
που διαθέτει (INFO), δημι-
ουργεί και εγκαινιάζει τη
νέα πλατφόρμα επικοινω-
νίας WINFO Boutari για
όσους αγαπούν το κρασί
και επιθυμούν να ενημερώ-
νονται διαρκώς για τις αγα-
πημένες τους ποικιλίες και
ετικέτες κρασιού.
Με το WINFO Boutari η Οι-
νοποιία Μπουτάρη θα μοι-
ράζεται τα νέα της για προϊ-
όντα, διακρίσεις, βραβεύ-
σεις, εκδηλώσεις, με στόχο
να μυήσει τους λάτρεις του
κρασιού στο μαγικό αυτό
κόσμο μέσω του Internet,
του ραδιοφώνου και του
free press. Από το 1879, η
οινοποιία Μπουτάρη παρά-
γει πολιτισμό.
Καθιερώνει νέες τάσεις με
τα νέα προϊόντα Σημείο Στί-
ξης και Pink Κong, δημιουρ-
γεί διαχρονικά εξαιρετικής
ποιότητας κρασιά και γι’ αυ-
τό βραβεύτηκε και φέτος
ως Οινοποιείο της Χρονιάς
για 16η φορά, μία διάκριση
που την κατατάσσει στις 5
καλύτερες οινοποιίες στον
κόσμο.